The Devil Complex (2016)

5%
Z tohohle budete mít komplex, ale jen proto, že je to prostě špatný film.

The Devil Complex

Velká Británie, 2016, 79 minut

 

Režie: Mark Evans

Scénář: Caroline Riley a Mark Evans

Hrají:

Maria Simona Arsu (Rachel Kasza)

Patrick Sebastian Negrean (Tom Steiner)

Marius Dan Munteanu (Joe Gruber)

Adrian Carlugeo (Profesor Popescu)

 

„The Devil Complex“ je takový ten název, který se vás snaží rovnou na první pohled dostat, i když vám o filmu nic neřekne. Přesto ve vás vzbudí dojem, že by tohle vůbec nemuselo být špatné. A podobně je na tom i plakát filmu, který jako kdyby vás směřoval k hororu, jež se bude odehrávat na sněhu, bude to možná trochu satanistické, ale nemuselo by to být zlé. Název i plakát mají atmosféru.

Je zima.

A to je všechno. Název a plakát jsou dobré. A nic víc. Opravdu ne. Když si snímek „The Devil Complex“ pustíte, tak si jen povzdechnete nad tím, že tohle je něco, co jste už viděli nesčetněkrát a popravdě, ani jednou to nebylo nic skutečně velkého. Od snímku „Záhada Blair Witch“ vznikají odvozeniny, které v sobě nemají nic navíc. Ale opravdu vůbec nic. „The Devil Complex“ to jasně dokazuje.

Všem je zima.

Rachel (Maria Simona Arsu) je amatérská filmařka, která vezme svůj malý film na výlet do Rumunska. Je zde totiž jeden les, jmenuje se Hoia Baciu, který je známý paranormální aktivitou, jež by se v něm měla udát. Jednoduše něco jako Branišovský les u nás anebo les sebevrahů v Japonsku. Ona asi každá země bude mít nějaký takový les. Natočit tam dokument je přece skvělý nápad.

Sníh je všude.

Takže filmaři si to nasměrují do Rumunska, sebou mají filmovací technologii, která stojí za starou belu, ale přece jen jdou v duchu legendy „Záhada Blair Witch“, takže budou cool. No jednoduše a expresivně řečeno – velké hovno. Je to jen napodobenina slavnějšího filmu, která má jen jedno jediné navíc, jak to shrnul jeden z uživatelů na ČSFD – tím je sníh. Jinak je to opravdu jen kopie, navíc ke všemu špatná.

Někdo to ani nedovede rozdýchat.

Britský snímek „The Devil Complex“ je jednoduše řečeno ztráta času. Nedostanete nic jiného než pobíhání v zasněžené krajině, navíc v obrazu, který nemá zrovna moc velkou kvalitu. Ale ono to přece má být syrové, realistické, ne? Jenže není! Je to stokrát omletá slátanina, která ani zatvrzelému fanouškovi nedokáže přinést nic nového. Snad jedině tomu, kdo žádný podobný horor ještě neviděl.

 

Hodnocení: 5 %

 

Hororové filmy (found footage)


Přidat komentář