The Devil's Candy (2015)

70%
Tohle není film o cukrátkách, ale o jednom malíři.

The Devil's Candy

USA, 2015, 79 minut

 

Režie: Sean Byrne

Scénář: Sean Byrne

Hrají:

Ethan Embry (Jesse Hellman)

Shiri Appleby (Astrid Hellman)

Pruitt Taylor Vince (Ray Smilie)

Kiara Glasco (Zooey Hellman)

 

Na hororech s malíři něco je. Prostě to má něco do sebe, ta vizuální stránka, která je zachycena staticky na plátně, může to v sobě mít velmi silnou atmosféru. Navíc nikdy nevíte, co se na plátně objeví. Sám jsem tohle využil hned ve dvou krátkých hororových povídkách, takže pokud se vám do ruky dostanou knihy „66+6 hororů ve sto slovech“ nebo „Sto hororů ve sto slovech“, můžete si to ověřit sami.

 Zajímavý obraz.

Konec reklamní pauzy a jdeme na snímek „The Devil's Candy“. Hlavní postavou je rodina Hellmanova. Že by příhodné jméno? Jesse Hellman (Ethan Embry) je malíř, který dělá věci na zakázku. Je schopný a je i docela úspěšný, protože si zrovna mohou dovolit koupit nový dům. A i když byste ho šacovali na něco drsného, kreslí třeba i motýlky. Jenže právě s novým domem se tohle změní.

 Tenhle je ještě lepší.

Nový dům je jejich vysněné místo, navíc byl velmi levný. Jesse zde má pokračovat ve své relativně úspěšné kariéře, ale jak se ukazuje, dům na něj má zvláštní vliv. Maluje a jde mu to dobře. Jen jsou zde dva problémy. Zaprvé, jeho obrazy jsou najednou temnější a netvoří je na zakázku, najednou vycházejí přímo z něj. Zadruhé, Jesse si vůbec nepamatuje, že tyhle obrazy vytváří.

 Parádní záběr.

Začínají se dít docela divné věci a film je najednou tematicky odlišný, než jak byste čekali. A když se na „The Devil's Candy“ budete koukat, uvědomíte si, že je to zároveň film, který je docela originální a který v sobě má něco nového, což byste podle začátku tolik nečekali. Navíc se zde skutečně využívají obrazy a jsou parádní, stejně tak se zde skvěle využívá hudba, která je také důležitou složkou.

 Je dobré jít za tátou?

„The Devil's Candy“ má v sobě hodně zajímavých prvků, které jsou na první pohled zřetelné, ale které společně vytvářejí ještě o něco silnější dojem. Je to hudební složka, je to obrazová složka a je to celkově scénář, který rozhodně dovede překvapit a nenudí. Originalita v hororu existuje, i když je třeba v tom, že se na celkem klasické téma někdo podívá novým způsobem. Tohle se ve filmu „The Devil's Candy“ povedlo.

 

Hodnocení: 70 %

Hororové filmy (vrazi)


Přidat komentář