The Divine Tragedies (2015)

30%
Bratři spolu svorně zabíjejí, dokud se něco neposere.

The Divine Tragedies

USA, 2015, 98 minut

 

Režie: Jose Prendes

Scénář: Jose Prendes

Hrají:

Graham Denman

Hannah Levien

Krystal Beyer

Barbara Crampton

 

Snímek „The Divine Tragedies“ je někdy uváděn také jako „Blood Brothers“, což je dle mého název, který tomu sedí lépe, a to nejen proto, že vystihuje podstatu děje, ale také proto, že docela dobře popisuje očekávání, která z tohoto filmu můžete mít. Jasně, nebude se jednat o film, který by byl vyloženě výborný, prostě to bude film, který je spíše nižší kvality, jednodušší.

 Trochu nejistý.

Ta jednoduchost se ani tak nepromítá v tom, jak je snímek zahrán, protože to není vyloženě špatné, ale spíše je v tom, jak je film „The Divine Tragedies“ pojat dějově. Scénárista a zároveň režisér Jose Prendes si moc nelámal hlavu se zápletkou, prostě chtěl mít ve filmu vrahouny, psychopaty, a navíc z nich udělal sourozeneckou dvojici. To skutečně není něco, co by až tak dovedlo nadchnout.

 Po masakru?

Tady je třeba doplnit, že to nedovede nadchnout proto, že je zde vývoj, který se dal očekávat. Bratři svorně zabíjejí, ale co když si jeden řekne, že možná je v životě trochu víc než jen to, co dělají. A tak začíná spirála, která musí zákonitě vést k tomu, že si bratři přestanou rozumět. Ano, tohle je klasický destrukční film, kdy šílené postavy musejí dojít toho, že bude někdo z nich zničen.

 Chvíle klidu.

Snímek „The Divine Tragedies“ hraje na to, že má celý takovou podivně gotickou atmosféru, kdy je na první pohled jasné, že je vše stylizované, což mi v tomhle případě spíše vadilo. Bratři vypadají na první pohled jako magoři, což nevadí, ale asi bych ocenil, pokud by to bylo celé trochu více realistické. Takhle je to spíš jen bizarní pokus o psychologický horor, který nevyšel.

 Krásný záběr.

Ve filmu „The Divine Tragedies“ překvapivě nefunguje ani gore, které se dalo očekávat dobré. Je zde pár scén, které překvapí, a to docela příjemně, ale je jich jen pár a jako celek to prostě není správně úderné, jak by si divák, který má bizarnosti rád, představoval. „The Divine Tragedies“ tak nakonec působí spíš jen jako čajíček, který chtěl něco říct, ale jen si myslel, že má co sdělit.

 

Hodnocení: 30 %

Hororové filmy (vrazi)


Přidat komentář