The Executioners (2018)

40%
Chtěli si trochu pohrát s nevinnými ženami.

The Executioners

USA, 2018, 93 minut

 

Režie: Giorgio Serafini

Scénář: Giorgio Serafini

Hrají:

Natalie Burn (Kay)

Jemma Dallender (Belle)

Rachel Rosenstein (Angela)

Justin Fischer (David)

 

Snímek „The Executioners“ má náběh na to, aby se jednalo o docela zajímavý film, především v tom, jak bude vyvedena zápletka a k jakým změnám zde dojde, ale nakonec se ukáže, že zde opět nebyly dostatečné scenáristické schopnosti, aby se z toho stalo něco víc, než čím to nakonec bylo. Prostě jen takový normální survival, který ke konci už vůbec nemusí bavit.

Tak kdo bude viset, co?

Čtyři holky (rozuměj mladé ženy) si udělají volno a rozhodnou se, že ho stráví v chatce u jezera. Skvělý nápad, trochu se uvolnit, zapomenout na chlapi, z hlediska scenáristického už je to trochu ohrané, ale tak třeba by se z toho mohlo vyvinout zajímavý způsobem. A u snímku „The Executioners“ to skoro na zajímavý vývoj vypadá, i když ze začátku je to vlastně klasické home invasion.

Hlavně se krčit.

Holky se baví, chtějí si trochu užít, když se u nich najednou objeví nezvaní hosté. Tři chlapíci, kteří mají natřené ksichty, což jim nijak moc nepomáhá, rozhodně nejsou nějak moc děsivější. A tihle borci si chtějí trochu hrát, takže začíná nějaké to menší mučeníčko, i když hodně pozvolna. Nejdřív chtějí menší striptýzek. Pak možná i trochu víc. A pak se to najednou zvrtne.

Podobný nůž mám.

Teda vy si myslíte, že by to najednou mohlo být zajímavé. Není to zvrat, který by byl vyloženě geniální, ale přece jen je to zvrat, který by mohl fungovat, navíc ještě před tím než se většině holek něco stalo. Jenže ani tahle změna nevedla k tomu, že by se narušilo spíše nudné tempo tohoto filmu. Nakonec tedy mohlo dojít k pěknému masakru, ale v konečném důsledku je to masakr jen průměrný, spíše podprůměrný.

Holky se snaží přežít.

Americký snímek „The Executioners“ patří mezi ty slabší kousky, které ze zámoří přicházejí, ale takové, jež v sobě mají určitý potenciál, jež b se dal využít. V jejich případě ale k využití nedošlo a v konečném důsledku se prostě jedná jen o další horor, který zůstal promarněnou šancí. Ale je fajn, že zde jsou tvůrci, kteří se pořád snaží, něco v sobě mají, a třeba se díky kritice zlepší. I když je pravda, že Giorgio to zatím moc dál nedotáhl.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (mučení, survival, vrazi)


Přidat komentář