The Exorcism of Anna Ecklund (2016)

10%
Podobné filmy s vymítáním by se měly zakázat.

The Exorcism of Anna Ecklund

Velká Británie, 2016, 75 minut

 

Režie: Andrew Jones

Scénář: Andrew Jones

Hrají:

Lee Bane (Otec Richard Lamont)

Tiffany Ceri (Anna Ecklund)

Jeff Raggett (Otec Theo Reisinger)

Judith Haley (Matka představená)

 

Proč se natáčejí filmy o vymítání? Nebo ještě lépe položená otázka: Proč se ještě vůbec natáčejí filmy o vymítání, když je zde film jako „Vymítač ďábla“? Snímek „The Exorcism of Anna Ecklund“ rozhodně nenabízí dostatečně vhodnou odpověď, tedy v tom smyslu, že by se nějaký kvalitní důvod pro natáčení takových filmů našel. Snímek „The Exorcism of Anna Ecklund“ totiž nepřináší ale vůbec nic.

 Tenhle by měl zvládnout vymítání?

Nebudu úplně odpadový, protože jsou zde nějaké scény, které dovedou alespoň trochu zapůsobit, dovedou alespoň na několik krátkých sekund vzbudit zájem, který zase hodně rychle odpadne. Třeba scéna s vyplazováním démonického jazyka není zlá a je asi jediná originální, která se zde objevuje. Ano, musel jsem hodně hledat, abych něco takového mohl o filmu říct.

 Vždyť ani nezvládá sebe.

„The Exorcism of Anna Ecklund“ je prostě exorcistická klasika. Teď nemyslím to, že by se z toho měl stát klasický film, ale v tom, že to v sobě nemá nic, co by vás skutečně dovedlo překvapit. Dívka je posednutá démonem, podle všeho, a tak je potřeba, aby přišel nějaký křesťanský představený a dostal ji z toho. A protože jeden je většinou málo, vrhnou se na ní – v přenesením slova smyslu – rovnou dva.

 Hádej, kdo je tam?

Když se budete na film „The Exorcism of Anna Ecklund“ koukat, budete si říkat právě to „Proč?“. Proč tohle někdo točil? Proč vůbec mělo smysl tomu věnovat byť jen jediný den natáčení? Proč by tohle mělo do hororu něco přinést? Proč se na to raději nevykašlali dřív, než vůbec napsali scénář, pokud nějaký psali? Těch proč bude ještě více, protože jako film o vymítání je tento horor prostě o ničem a nebude zde nic, co byste nečekali.

 Trošku děsivá je.

„The Exorcism of Anna Ecklund“ nepřinese nic nového a jednoduše jen kopíruje to, co zde již bylo mnohokrát. Jsou zde divné pohledy, je zde plivání a prskání, je zde krev, je zde násilí, je zde jedna postel, kde postižená leží, jsou zde křesťanští kněží, záběr na Vatikán, prostě nic navíc, co byste už v jiných filmech neviděli. A dějově je to popravdě celkem ubohé a nesměřuje to pořádně nikam. Vyhnout se.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (satan)


Přidat komentář