The Furies (2019)

60%
Trochu přeplácaný slasher, ale se skvělými maskami.

The Furies

Austrálie, Spojené arabské emiráty, 2019, 82 minut

 

Režie: Tony D'Aquino

Scénář: Tony D'Aquino

Hrají:

Airlie Dodds (Kayla)

Linda Ngo (Rose)

Taylor Ferguson (Sheena)

Ebony Vagulans (Maddie)

 

„The Furies“ je film, který hned na začátku zaujme tím, že se zde jede. Není zde nějaký moc velký úvod, prostě se rovnou zabíjí. A není to zabíjení zrovna moc vybíravé. Naopak, pokud máte rádi celkem hnusná úmrtí – samozřejmě myslím jen ve filmu – tak si zde přijdete na své. A dokonce i zpracování je takové, že si užijete skutečně něco drsného, i když v tom nejlepším kamera sem tam uhne.

Hodně povedená scéna.

A co se vlastně stalo, že někdo zabíjí ženy po lese? Skoro by se chtělo říct, že se nemuselo stát nic extra, prostě pár magorů z nějakého zapadákova vyrazilo na lov mladých studentek, které se z nějakého důvodu rozhodly, že je pro ně pobyt v lese zajímavý či dokonce důležitý. Ale v tomhle směru nás tvůrci snímku „The Furies“ hodlají překvapit a mají v tom něco hlubšího.

Také povedená scéna, ale nebyla dotažená do konce.

Všechno, co sledujeme, je totiž hra. Je to hra s ženami, které mají unikat. Kayla (Airlie Dodds) a Maddie (Ebony Vagulans) byly uneseny, Kayla se probouzí v dřevěné rakvi a musí bojovat o život. A také chce pomoct svojí kamarádce. A jak to tak vypadá, dvě mladé ženy v tom nejsou samy, jsou tu ještě další holky, kterým jde také o život. A jdou po nich pěkní šmejdi.

To byla pořádná rána.

Snímku „The Furies“ se musí nechat, že má prostě dobré vrahy. Jejich „kostýmy“ jsou povedené, práce s „lidskou“ kůží se velmi povedla a ti šmejdi prostě umí zabíjet. Ale to, co dělají, jsou prostě jen jatka a je celkem jedno, jaký to má příběh. Popravdě, když zjistíte, o co tady je a co je tahle hra zač, může se klidně stát, že vám to degraduje celý zážitek ze sledování.

Zabijáci jsou pěkní hnusáci.

Australský koprodukční snímek „The Furies“ je zajímavou ukázkou toho, jak skvěle natočit slasher ve smyslu zabíjení a jeho znázornění i nápaditosti, ale zároveň představuje určitý průšvih v tom, jak je příběh tohoto snímku předimenzován. To prostě nefunguje a jsem si jistý, že pro mnoho diváků to bude zklamáním. Jako kdyby tady pokus o originalitu šel úplně mimo.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (slasher, gore, vrazi)


Přidat komentář