The Girl in the Photographs (2015)

40%
Člověk by si měl vybrat, co bude fotit.

The Girl in the Photographs

USA, Kanada, 2015, 95 minut

 

Režie: Nick Simon

Scénář: Osgood Perkins, Robert Morast a Nick Simon

Hrají:

Kal Penn (Peter Hemmings)

Claudia Lee (Colleen)

Kenny Wormald (Chris)

Toby Hemingway (Ben)

 

Když se člověk někdy zamiluje, je ochoten udělat věci, které by jindy nedělal. A přesně s tímhle operuje snímek „The Girl in the Photographs“, který ale vzhledem k tomu, že se jedná o horor, přece jen zachází trochu dál, než kam by zašel normální dramatický film o lásce, která se trochu zvrtne. Hned na začátku vidíme trochu nesouvislou scénu, kdy Katharine Isabelle někdo unese a fotí si ji v různých pozicích. Pak ale začínáme sledovat to, co se skutečně bude dít.

 Hlavně všechno fotit.

Peter Hemmings – že by lehká narážka na Davida Hemmingse, který hrál ve snímku „Zvětšenina“ také fotografa? – je fotograf, který chce fotit něco, co je zajímavé, nové. Kal Penn se zde zhostil role protivného, ale cílevědomého fotografa, který vám snadno poleze na nervy, ale který přesně ví, co chce a ví, jak toho dosáhnout. A vzhledem k tomu, že se začínají objevovat fotky mrtvých lidí, dostane nápad, co by měl sám fotit.

 Posmrtná maska?

Samozřejmě, že chce fotit mrtvé lidi. Díky tomu se Peter a jeho nohsledi (rozuměj spolupracovníci) setkávají s Colleen (Claudia Lee), která je čistě náhodou osobou, která fotografie s mrtvými lidmi dostává. Jsou na nich lidé v různých pozicích, ale rozhodně mrtví. Hemmings chce Colleen najmout na focení, ale samozřejmě by se také rád dověděl, kdo vlastně fotografie dělal.

 Pátrají, nebo mají jen mejdan?

Snímek „The Girl in the Photographs“ se tak točí kolem jednoho fotografa, který by měl být v podstatě netradiční postavou detektiva, ale důraz je kladen na samotné focení než na pátrání, kdy vrahové se objeví nakonec sami, protože je tu jen jedno, co chtějí. A tím je Colleen. Snímek se pak v tomto ohledu nakonec kloní spíše ke slasheru a pátrání už není vůbec třeba. Což je trochu škoda, mohlo to být v tomhle ohledu zajímavé a trochu nové.

 Když blejskáte na špatnou stranu.

Ve chvíli, kdy se snímek „The Girl in the Photographs“ zvrtne a začíná to být už jen masakr, je popravdě docela nuda, protože je to jen další slasher, který nepřinese nic jiného, nic neočekávaného. Finální foto je docela fajn, ale čekat na něj celý film, to mi nepřijde jako adekvátně vynaložený čas. Je to škoda, protože z tohohle mohlo být i něco ve stylu italského gialla.

 

Hodnocení: 40 %

Vaše komentáře

Adam Peňáz
Bohužel, mě snímek taky nijak zvlášť nenadchl. Potenciál by to mělo, ale tak nějak ho ne a ne naplnit. Je to drama, detektivka, thriller nebo horor? Vlastně nic, i když by se to mohlo rozeběhnout do všech možných směrů. Ale celý film v podstatě sledujeme fotografa, co nabídne focení holce. Plus posledních 20 minut to stočíme do slasheru, ať naplníme tu kolonku 'horor'. To je samozřejmě trochu zjednodušené, ale v podstatě se za celý film nic moc jiného nestane. Vrahové zabijí pár nedůležitých postav, ale pátrání? Strach, napětí? Postupné zabíjení hlavní skupinky, stupňující se pocit ohrožení? Nic z toho. Až do posledních minut si z vražd skoro nikdo nic nedělá. A závěr? Silně neuspokojivý, napětí nula. Skupina hl. postav celkem sympatická, ale poté co během chvíle všichni povymírali už mi byl samotný konec tak nějak jedno. Tím spíš že hl. hrdinka je takový studený čumák, že ji nelze nějak fandit.
Adam Peňáz 11.11.2016 01:25:21 Reagovat Přidat nový komentář
Adam Peňáz
Ne že by vyloženě nebyla pěkná, ale k srdci nepřiroste. O to více zamrzí že taková ostřílená hororová harcovnice jako Katharine Isabelle (ano, mám pro tuhle herečku slabost) tu má pouze cameo roličku na začátku. Hlavní role by jí slušela víc. Prázdnost snímku by to ale stejně nezměnilo. Ne že bych se vyloženě nudil, většina postav byli buď sympaťáci nebo alespoň zábavní, ale k čemu přes hodinu sledovat jejich počínání, když pak najednou zařvou a je po všem? Ano, je to horor, postavy umírají, ale kde je gradace? Po skončení filmu jsem na vážkách, vyložená příšernost to nebyla, ale jsou mnohem horší filmy co mi toho daly víc - neb ty aspoň věděly o čem jsou a pobavily. The Girl In Photographs ve mě nezanechá nic a za chvíli nebudu vědět o čem to bylo...protože vlastně o ničem. Sám film to neví. Za to zručné řemeslo a za jednotlivosti 40%, jako celek pak zbytečná ztráta času.
Adam Peňáz 11.11.2016 01:41:08 Reagovat Přidat nový komentář
Hororové filmy (slasher, vrazi)


Číst komentáře