The Last Light (2011)

20%
Když přišlo poslední světlo, uzavřeli se v malé skupině v domě...

The Last Light

USA, 2011, 93 minut

 

Režie: Andrew Hyatt

Scénář: Andrew Hyatt

Hrají:

Edward Furlong (Noah)

Ed Quinn (Jack Lewis)

Jeff Fahey (Harold)

Molly Hagan (Meryl)

 

Takový ten klasický začátek. Vezmete skupinu nesourodých postav, které byste nejradši na místě zabili, vrhnete je na místo, kde vlastně neví, co dělají, a necháte je mezi sebou konfrontovat, protože je docela velká pravděpodobnost, že se navzájem pozabíjí a vy nebudete potřebovat ani nějakou děsivou loutku, aby se o to postarala za ně. Tak tohle je snímek „The Last Light“.

Bacha, má brokárnu.

Těch postav je celkem sedm – muži, ženy, staří, mladí. Samozřejmě je o to, aby se jednalo o skupinku různorodou, i když v Americe tak prosazované politické korektnosti se zde moc nezadařilo. Osazenstvo je bílé, i když možná je to proto, že to bílí si v podobných filme ch zaslouží smrt, a tak se srovnává skóre za všechny ty zabité černochy a jiné etnické skupiny. Kdo ví.

Že by něco našla?

Žerty stranou, problém se snímkem „The Last Light“ je v tom, že v podstatě není o čem psát. Je to jedna velká nuda, která vás ještě na začátku může trochu uchlácholit a vy doufáte, že se z toho něco vyvrbí, ale nakonec zjistíte, že je to opravdu jen další nenápaditá nuda se skupinou lidí zavřených na tajemném místě, kde se očekává, že jich většina pomře. Nadějí je, že jejich smrt bude alespoň drsná. Není.

Někteří jsou méně vyrovnaní.

Co je vlastně důvodem, že se skupina ocitla uzavřená v budově? V tomhle případě je to přežití, protože venku propukla apokalypsa. Asi ani není důležité jeká, protože hlavně jde o to, že nemohou ven, protože by je zabily příšery. A tak se snaží přežít jen v omezené a neměnné společnosti. Jasně, že to dlouhodobě prostě není možné. Na to lidé nemají, ponorka je dostane.

Chodby měly být děsivé...

Snímek „The Last Light“ z pohledu survival filmů nepřináší nic nového, stejně jako nepřináší nic nového z pohledu apokalyptických filmů. A vlastně ani z pohledu hororu, když už jsme u toho. Prostě jen snaha natočit snímek, který bude mít hlavu a patu, ale nebude to nic světoborné, nevyužije se potenciál nějaké známé tváře a nudně se to odvypráví až do konce, kdy se nic moc zajímavého nestane.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (survival)


Přidat komentář