The Last Sect (2006)

20%
Ani přítomnost Davida Carradina tenhle film nezachraňuje.

The Last Sect

Kanada, 2006, 90 minut

 

Režie: Jonathan Dueck

Scénář: David Robbeson

Hrají:

David Carradine (Van Helsing)

Natalie Brown (Sydney)

Deborah Odell (Anna)

Julian Richings (Karpov)

 

Dá se natočit dobrý film, kde je tak jedna jediná fakt cool scéna, ale zbytek je jen velmi suchá vata konverzačního charakteru. Kanadský horor „The Last Sect“ je odpovědí na tu toto otázku. A ta odpověď je celkem jednoduchá. Možné to prostě není. Jediné, co dostanete, je hodně slabá, převařená upířina, u jejíž sledování si budete říkat, proč jste to vlastně už dávno nevypnuli.

Víno? Nebo krev?

Když se podíváte na to, o čem snímek je a kdo v něm hraje, máte pocit, že je to jedno velké klišé. Třeba jen v tom, že David Carradine hraje postavu Van Helsinga. Takže dáme známého herce do role, která je ikonická. To je prostě klišé jak blázen. Nemluvě o tom, že David Carradine zase tolik toho času ve filmu nemá a je takovým tím tahákem. Takže v konečném důsledku klišé a eště rádoby marketingové.

Elegantní dáma.

Příběh se točí – asi celkem logicky – kolem jedné upírky. Právě po ní jde lovec upírů Van Helsing. Jedná se o pěknou ženskou, která si svoje oběti hledá na internetové seznamce. Ó, jak dovedou být i ti upíři přizpůsobiví. Technologie jim očividně nedělají žádné problémy, což musí lovce jako Van Helsing štvát. Diváka bude štvát spíše to, že se na to musí vůbec dívat.

Prostě další herci.

Je strašná škoda, že když někdo točí horor, tak v podstatě zapomenete na to, o jaký žánr mu vlastně jde. Takže v tomhle případě opravdu hororové moment nečekejte. Docela cool je to ve chvíli, kdy se na scéně objeví Julian Richings, jedna scéna s ním je opravdu super, ale to je to jediné, co vás trochu vytrhne. Na hodinu a půl dlouhý film to je zatraceně málo a náladu vám to moc nezlepší.

A máme i Van Helsinga.

Kanadský rádoby upírský horor „The Last Sect“ je prostě jen ukázkou toho, jak špatné se filmy s krev sajícími příšerami točí. Trocha krve, ale hlavně spousta dialogů. To je všechno. Ani z hlediska akce to vlastně nemá co nabídnout. Tohle je snímek, který tak snadno zapadne, až vás to samotné překvapí. Není na něm nic, proč byste si ho měli pamatovat. Ani sexy moc není.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (upíři)


Přidat komentář