The Last Sharknado: It's About Time (2018)

60%
Klidně si na sérii nadávejte - i když pak nechápu, proč na ni pořád koukáte - ale mě prostě baví.

The Last Sharknado: It's About Time

USA, 2018, 86 minut

 

Režie: Anthony C. Ferrante

Scénář: Scotty Mullen na základě postav Thundera Levina

Hrají:

Ian Ziering (Fin)

Tara Reid (April)

Cassandra Scerbo (Nova)

Judah Friedlander (Bryan)

 

Rovnou se přiznám, že tak trochu doufám, že „The Last Sharknado: It's About Time“ není posledním filmem v sérii, i když tomu aktuálně tak nějak všechno napovídá. Těch šest filmů bylo super, a i když mě zakončení vyloženě nenadchlo, pořád jsem se u něj bavil. Tohle je prostě tak krásně ujeté, že si nemohu pomoct. Jen u šestého dílu jsem měl trochu pocit, že to tvůrci lehce flákali a hluchých míst bylo více.

V pozadí je toho dost.

Už v pátém dílu, tedy ve filmu „Sharknado 5: Global Swarming“ jsme viděli, kam nás další díl asi zavede. A ano, bude se cestovat časem, aby se Finovi a jeho společníkům podařilo zastavit žralokonádo už v jeho zárodku. Prostě stačí objevit úplně první žralokonádo, zastavit ho a mít tak klid. Jak už to tak bývá, nebude to až tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo.

Mě ta parta prostě baví.

Snímek „The Last Sharknado: It's About Time“ jede v takovém klasickém duchu, kdy se prostě prochází časem a různými epochami, prostě jen proto, abychom viděli, jak bude vypadat žralokonádo v různých obdobích. A jako žraloci za americké revoluce, to je prostě krásně ujeté. Takových momentů je tam víc. Podíváte se i do budoucnosti. A jasně, v minulosti dojde v první řadě i na dinosaury.

Vivice to pořád celkem sekne.

Baví mě komentáře na databázích, kde diváci film strhají. Může mi někdo vysvětlit, proč na „The Last Sharknado: It's About Time“ koukají? A ještě k tomu, napíšou, že to je stejně hrozné jako předchozí díly. Co si jako mysleli? Že tohle bude jiné? Že to bude vysoké umění? Sakra, jasně, že je to ujeté béčko. A jako takové je to pořád paráda! Herci si ze sebe dělají legraci, neberou se vážně, je to ujeté, prostě přesně to, co dostáváte v sérii od začátku.

Ale tohle je prostě hvězda!

„The Last Sharknado: It's About Time“ je za mě trochu slabší díl v rámci celé série. Sem tam mě zamrzelo, že některé digitální triky jsou opravdu odfláknuté. Ale jsou zde kamea herců, kteří mě bavili, jsou zde dobré, cool scény a je zde humor, který vám musí sednout. Ale pokud se vám líbily předchozí díly, sedne vám i tenhle. Ian Ziering vytvořil jednu z nejikoničtějších béčkových postav posledních let. Kdo by to byl do něj řekl. I ta Tara vás tu bude bavit.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (příšery, béčka)


Přidat komentář