The Legend of Halloween Jack (2018)

5%
Tahle legenda je pěkná kravina.

The Legend of Halloween Jack

Velká Británie, 2018, 90 minut

 

Režie: Andrew Jones

Scénář: Andrew Jones

Hrají:

Jason Gregg (Joe Johnson)

Aaron Jeffcoate (Johnny Tramer)

Jo Hart (Edie Tramer)

Doug Cooper (Milton Boggs)

 

Když už se dostanete ke scéně, kde se střílí z pistole, ale zní to jako výstřely z kapslíkovky, a to opravdu nepřeháním, tak je vám jasné že tu něco nebude v pořádku, že tu naopak bude něco hodně špatně a že i sami tvůrci rezignovali na to, aby natočili něco pořádného. Jasně, mohla to být součást vtipu, ale to by se tenhle film jinak nesměl brát celkem vážně. Komedie to opravdu není.

Aspoň maska se povedla.

Britský film „The Legend of Halloween Jack“ je ukázkou toho, proč mám poslední dobou pocit, že z Velké Británie sem jdou ještě horší filmy než z Ameriky, tedy myslím v hororovém žánru, i když ony i britské gangsterky někdy stojí za to... Ve filmu „The Legend of Halloween Jack“ prostě není nic dobře a nejhorší je právě to, že máte pocit, že to bylo tvůrcům úplně u prdele.

Ta scéna moc akčně nevypadala. Už vůbec ne hororově.

Sériový vrah našel svou smrt a jsou za ni odpovědni lidé, kteří o rok později slaví Halloween. Vrah se vrací, aby se vypořádal s těmi, kdo ho poslali na smrt. Takhle stručně by se dal shrnout příběh snímku „The Legend of Halloween Jack“, který toho opravdu víc neobsahuje. Na konci by totiž mělo být něco, co by se dalo považovat za slasher, ale i tak je žárové zařazení celkem putna.

Ne, ani tohle neuchvátilo.

Britský snímek „The Legend of Halloween Jack“ je tak v konečném důsledku vlastně jen slasher s paranormálními prvky. Jasně, proč ne, ale to by provedení nesmělo být tak špatné. To nejdrsnější se zde odehrává mimo kameru, triky zde vlastně chybí, děsit má jen maska strašáka. Tohle je zatraceně málo na to, aby film jakkoli vyděsil nebo na diváka nějak zapůsobil.

Moc není o čem mluvit.

Pokud se chcete podívat na to, jak vznikla legenda o Halloween Jackovi, tak se rozhodně nedívejte na film „The Legend of Halloween Jack“. Takhle blbé, alibistické a neoriginální ztvárnění jakékoli legendy se jen tak nevidí. To, že herecké výkony už od začátku nestojí za nic, je ještě snesitelné, ale že to celé je tak odfláknuté, až to bolí, to už v pořádku rozhodně není.

 

Hodnocení: 5 %

 

Hororové filmy (slasher, duchové, vrazi)


Přidat komentář