The Man in the Shadows (2017)

30%
V noci ji straší stínový muž.

The Man in the Shadows

Kanada, 2017, 89 minut

 

Režie: Joshua Fraiman

Scénář: Adam Tomlinson

Hrají:

Rebecca Amzallag (Sally)

Nick Baillie (Scott Darwin)

Manuela Casinha (Addict)

Celest Chong (Olivia)

 

„Muž ve stínech“ je pojmenování, které by mohlo svádět i k něčemu, co by se označilo jako špionážní thriller, ale skutečně se jedná o horor a název doslovně popisuje to, co bude hlavní hrdinku celou dobu pronásledovat. Na první pohled to zní jako něco, co by mohlo být i docela děsivé. Ale jak se ukázalo, tvůrci filmu „The Man in the Shadows“ nejspíš ani horor natočit nechtěli.

 Herečka je hezká.

Sally je celkem normální dívka. Je docela hezká, má partnera, které mu až tak moc nevěří a myslí si, že ji chlapec podvádí. Jenže on tohle nebude největší problém, i když je to asi pravda. Sally si sama najde někoho, kdo jí trochu zabaví, když je sama doma. Jenže on ji chce někdo zabavit i v době, kdy spí. Někdo, kdo se objevuje jen jako taková zvláštní silueta, jako stín.

 Našla spřízněnou duši.

Jenže tajemný muž se nezačíná objevovat jen v jejích snech, on se začíná objevovat i v realitě. A je vidět třeba i na fotografiích. Ano, tohle je snímek, který využívá celkem klasické scény moderního hororu, které přišly především z oblasti asijské. Nehraje na nic moc nového, což mu docela funguje, jenom prostě nedokáže oslnit. Nedokáže pořádně zaujmout, jede si klasikou, kterou neurazí.

 Fakt se na ni hezky kouká.

I když neurazí... „The Man in the Shadows“ je filmem, který dokáže nudit, což rozhodně není dobré, protože nechcete koukat na něco, co vás nudí. I když se ale na hlavní hrdinku docela hezky kouká, její příběh vás dlouho nebude bavit a snadno z něj přenesete na cokoli jiného. Snímek „The Man in the Shadows“ nemá ten správný tah na bránu a funguje jako příběh na uspávání.

 Stínový muž.

„The Man in the Shadows“ je horor, který dokáže snadno zapadnout. I když by se chtělo říct, že záporák bude ikonický, ve skutečnosti takový není a jedná se spíš jen o takovou šmouhu, která není trikově nijak moc náročná a není ani nijak moc extra dobře provedena. Sami, pokud se na snímek „The Man in the Shadows“ podíváte, na něj nejspíš velmi rychle zapomenete. A není se moc čemu divit.

 

Hodnocení: 30 %

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář