The Master Cleanse (2016)

40%
Johnny Galecki není jen Leonard, ale zahrál si i v hororu. Nebo spíš fantasy... Nebo tak něco.

The Master Cleanse

Kanada, USA, 2016, 81 minut

 

Režie: Bobby Miller

Scénář: Bobby Miller

Hrají:

Johnny Galecki (Paul)

Anna Friel (Maggie)

Kyle Gallner (Eric)

Anjelica Huston (Lily)

 

Byl jsem docela zvědavý, jak si Johnny Galecki povede mimo seriál „Teorie velkého třesku“, i když on i před tím toho měl na kontě docela dost. Těch hlavních rolí ale tolik nebylo. A mimo jiné jsem byl zvědavý, jak si povede v něčem, co by mělo mít i hororové prvky. Bohužel zrovna tenhle aspekt se v případě filmu „The Master Cleanse“ nedostavil. Horor tu v podstatě chybí.

Hele, neznám ho?

Kanadsko-americký snímek „The Master Cleanse“ je někdy v mezinárodní distribuci uváděn také jen jako „The Cleanse“. To jen takové drobné upřesnění. Nic to nemění na tom, o čem snímek vlastně je a že začíná jako cosi, co by mohlo mít psychologickou hloubku. Ale i v tomhle případě se jedná je o náznaky, jež nakonec nedojdou naplnění, což je docela škoda. Tohle je totiž spíše komedie.

To je Leonard!

Paul (Johnny Galecki) nemá zrovna nejlepší období svého života. Roč jinak by také měl vyhledávat pomoc, že? Přišel o práci, jeho milostný život také není zrovna v nejlepším stavu, a tak není divu, že je ochoten přistoupit i na celkem divné nabídky pomoci. Tuhle objeví v inzerci a kývne na ni. Dostaví se na místo, kde není jediný, kdo by chtěl od svých problémů pomoct.

Ale co je sakra tohle?!

V podstatě je to jednoduché. Účastníci terapie si mají akorát vzít dovolenou, vyjet do přírody a tam si odpočinout. Nakonec se ale ukáže, že to není všechno. Ještě tu jsou tvorové, s nimiž se dostanou do kontaktu, takové divné malé příšerky, o něž se mají starat. Nebo je v tom trochu něco víc? Ten metafyzický přesah není nic moc originálního a nějakou extra hloubku bych v tom nehledal.

Asi nový bod v dohodě spolubydlících.

Snímek „The Master Cleanse“ je takovou zdlouhavou pohádkou, která se snaží předat nějaké informace, chce jít trochu hlouběji, ale nakonec se ukáže, že to nemá moc co říct. Jako kdyby se za tu hodinu a čtvrt skoro nic nestalo, jako kdyby vlastně o nic nešlo, jen to má docela hezké triky. Ani tak ale film nedokáže nějak víc zaujmout, vývoj je pomalý, pozvolný a pak najednou dojde na závěrečné titulky.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (příšery)


Přidat komentář