The Midnight Man (2016)

70%
Za mě milé překvapení hlavně proto, že jsem od něj nic nečekal.

The Midnight Man

USA, Kanada, 2016, 95 minut

 

Režie: Travis Zariwny

Scénář: Travis Zariwny podle původního scénáře Roba Kennedyho

Hrají:

Summer H. Howell (Anna)

Keenan Lehmann (Max)

Meredith Rose (Mary)

Kyle Strauts (Midnight Man)

 

Když jsem se díval na hodnocení filmu, říkal jsem si, že „The Midnight Man“ bude jen další hororový kousek, který ve mně nic nezanechá a já ho spíše protrpím, naštěstí ho pak ale zapomenu. Jenže se ukázalo, že mě film „The Midnight Man“ bavil a já jsem při jeho sledování vůbec netrpěl, a to i přesto, že jsou ve scénáři různí berličky a logika dokonale nefunguje.

To nebude přítel...

Hned od začátku vám dá snímek „The Midnight Man“ tušit, že tohle nebude něco klasického, obyčejného, že to nebude jen další duchařina. Tohle je pořádně krvavá duchařina, navíc krvavá i lehce s nadsázkou, což se projevuje i v oné úvodní scéně, i když musíte mít trochu silnější žaludek a přijmout, že i děti mohou ve filmech někdy trpět a není to díky tomu hned špatný film.

Lin Shaye umí křičet.

Děti nám představují to, co je pro děj podstatné – je to hra, kterou hrají. Ta hra má celkem praštěná pravidla. V základu jde o zapalování svíček, klepání na dveře, dodržení dalších specifik, aby se v domě objevil titulní „Půlnoční muž“. A co pak? Pak už jde jen o to, aby ti, kdo vyvolali příšeru, přežili do 3:33. V tu chvíli vyhráli a mohou si oddechnout. Odnesli si to nejcennější – svůj život.

Copak to tam dělá?

Snímek „The Midnight Man“ si celkem nápaditě hraje s titulní postavou a pravidly, která jsou pro hru stanovena. Scenáristicky je to na jednu stranu velmi dobré, na druhou jsou zde chyby, které dění srážejí. Například postava Kelly má dobrý nástup, ale pak se ukáže vlastně zbytečnou. Takovou trochu je i postava doktora Hardinga, kterého si zahrál Robert Englund. Kromě něj se zde ze známých hororových tváří objeví také Lin Shaye, která se v posledních letech stala doslova hororovou hvězdou.

Skvělá scéna!

Snímek „The Midnight Man“ považuji za rozhodně povedené dílko, takovou tu klasickou pocornovou hororovou zábavu, kterou bych si klidně dal i v kině. Není to nic opravdu hlubokého, geniálního, ale je to film, který mě bavilo sledovat, a to rozhodně není na americký horor málo. Kdyby byl alespoň takový každý americký hororový film, tak si nemám moc na co stěžovat.

 

Hodnocení: 70 %

 

Hororové filmy (duchové, survival)


Přidat komentář