The Orange Man (2015)

35%
Pomerančový zabiják. To jako fakt!

The Orange Man

USA, 2015, 95 minut

 

Režie: Stephen Folker

Scénář: Stephen Folker

Hrají:

Ben Rollins (Peter Walkins)

Dave Juehring (Gerald)

Thomas Ely Sage (Wilbur)

Jim Plovanich (Jimmy)

 

„The Orange Man“? Když jsem si ten název četl, říkal jsem si, že to skoro zní, jako kdyby byl v hlavní roli nějaký chlapík, který bude celý oranžový. Anebo nějaký chlapík, který bude mít něco s pomeranči. I když mi obě varianty přišly trochu divné, nakonec se ukázalo, že ta druhá je pravdivá. Ano, tohle je skutečně film o tom, kde hlavní postava dodává a nosí kolem pomeranče.

 Je libo pomeranč?

Zní to skutečně divně a ono to divné je, ale na druhou stranu si zase myslím, že je to vlastně tak pěkně ujetý nápad, že se mi to prostě musí líbit. A ten nápad samotný je to, co se mi na filmu líbí nejvíce. Provedení už je moc levné, moc špatné, moc amatérské, ale že taková kravina vůbec někoho napadne, to je obdivuhodné, nemluvě o tom, že se takový film rozhodne realizovat.

 Už mu z pomerančů jebe.

Peter Walkins je takový ten typ, kterého lidé buď moc nemají rádi, nebo ho ignorují, případně se mu vyhýbají. Je to místní dodavatel pomerančů, všude ho vidíte s tímhle ovocem. Na Peterovi není zrovna nic moc přátelského a asi budete radši, když v jeho společnosti moc často nebudete. Mimo jiné i proto, že Peter má svoje temné tajemství. Už od roku 1987 je pomerančovým vrahem.

 Bacha, aby nedostal pomerančem.

Jenže Petera lidi pořád serou, a tak musí pokračovat ve své útrpné džusové cestě. Tvůrci se pak vlastně snaží jen o to, aby vymysleli nějaký zajímavý způsob, jak někoho pomerančem sejmout. Není to zrovna něco moc jednoduchého, není to vyloženě nápadité a není to ani logicky funkční, ale oceňuji, že do toho vůbec pustili, i když vidina skutečně dobrého výsledku musela být hodně vzdálena.

 Pomeranče zabíjejí.

I když film hodnotím v podstatě špatně, není to až tak zlé hodnocení. Od začátku bylo jasné, že tohle je brakový horor, ale když do toho tvůrci šli s tím, že tohle brak bude, je jasné, že tomu nedali nic zbytečně navíc, co by tam být nemělo, žádné moralizování. Jen je to místy prostě nuda a jsou zde prázdné scény, které jsou následovány lehkou bizarností. Diváky si to najde, bude jich pár, ale proč ne.

 

Hodnocení: 35 %

Hororové filmy (béčka, vrazi, komedie)


Přidat komentář