The Order: 1. sezóna

40%
Americký pokus o young adult hororový seriál.

The Order: 1. sezóna

10 dílů, 2019

 

Tvůrce: Dennis Heaton, Shelley Eriksen

Hrají: Jake Manley, Kayla Heller, Sarah Grey

 

Je škoda, že když máte látku na hororový seriál, který by mohl být celkem drsný, mohly by v něm být hodně nepříjemné scény, pokud už ne děsivé, tak docela brutální, nakonec z toho vyleze jen podívaná pro teenagery, která v sobě nemá nic, co by vás skutečně dokázalo nakopnout. I když pravda, příběh tohohle seriálu vyloženě špatný není. Jen je podán celkem unyle.

A zase studenti.

Hlavní postavou seriálu „The Order“, který je na českém Netflixu uváděn jako „Řád“, je Jack Morton (Jake Manley), který se po smrti své matky rozhodne nastoupit na prestižní univerzitu. Ale jeho cílem není ani to, že by vystudoval a pyšnil se nějakým skvělým titulem, jeho cílem je dostat se do tajemného řádu, který zde funguje. Mohl by mít spojitost se smrtí matky. A nejen s ní.

Musí se domluvit.

Na začátku je plán, který dají dohromady se svým dědou. Pak se Jack uvede způsobem, kdy na něj hned tak někdo nezapomene. Dělá, že do řádu vlastně nechce, ale tak to není. Potřebuje se dostat do jeho středu. Rovnou si tu i najde holku, která by se mu líbila. A pak se najednou stane to, že se mladík probudí jako vlkodlak. Ano, pomalu začínáte tušit, kam tohle směřuje. A naštěstí se pletete.

Divný řád.

První sezóna „The Order“ se naštěstí nestává něčím, co by se dalo označit za seriálové „Stmívání“, i když je pravda, že tu dva klany také jsou. Tím prvním jsou vlkodlaci, tím druhým naštěstí nejsou upíři, ale jsou to bytosti, které ovládají černou magii. Jejich souboje ale rozhodně nebudou ozdobou tohohle seriálu, spíš jde o intriky a o to zjisti, kdo je vlastně hajzl.

Něco ho bolí.

První sezóna amerického seriálu „The Order“ za mě rozhodně nesplnila očekávání, a to jsem jich moc neměl. Skupina vlkodlaků je zase jen nudnou skupinou teenagerů, kdy by popravdě bylo nejlepší, pokud by se tu více řešilo třeba nějaké homosexuální téma, než bojůvky. Více sociálního než akčního by podobným seriálům prospělo, ale je jasné, že tady se cílilo na docela mladé diváky.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (vlkodlaci, příšery, mysteriózní)


Přidat komentář