The Prey (1983)

50%
A zase pár lidí, co jsou v lese jen kořistí.

The Prey

USA, 1983, 80 minut

 

Režie: Edwin Brown

Scénář: Summer Brown, Edwin Brown

Hrají: Debbie Thureson, Steve Bond, Lori Lethin

 

Jednoduchá vyvražďovačka ze spojených států, kde asi nijak nepřekvapí, že vznikla v 80. letech minulého století. Takhle snadno by se dal shrnout snímek „The Prey“. A stačilo by to, protože tohle je přesně ten film, na němž nemá smysl hledat cokoli jiného. Tohle je čistá hororová zábava, kde se tvůrci ani nesnažili jakkoli překvapit. Prostě jeli na jistotu. A na to pobavení jim to stačilo.

Holky, zdrháme!

Všechno je tady tak strašně tuctové a klišovité. Máme tu bandu mladých lidí, nejlépe docela krásním aby se na ně hezky koukalo. Tuhle bandu vyšleme do lesa, prostě kempovat, protože tohle je nejlepší prostředí na to, aby po nich šlo nějaké zlo. V lese totiž může číhat cokoli. A do toho je tam něco odporného, co chce mladé zavraždit, protože prostě moc šukají. Nebo z jiného důvodu.

Jsem taky na řadě?

A to je... no, to je vlastně celé. Už jde jen o to, jestli se povedlo vytvořit nějakého ikonického zabijáka – a to se nepovedlo. Ale jasně, ono to funguje o tak, prostě stačí, že tu jsou mladí, jsou tu vraždy, je tu snaha přežít. Víc od tohoto filmu čekat nemůžete, a pokud ani nečekáte, tak dostanete to, co chcete a snímek vás bude bavit. I když je tedy popravdě natočen celkem špatně.

Taková pohodička u ohně.

Problém filmu „The Prey“ je v tom, že je docela levný, ale přitom se sem tam snaží o nějaký ten efekt, především o gore. Jenže v tom levním provedení to prostě tak nějak nefunguje. Jasně, dá se to omluvit tím, že prostě byla alespoň snaha, ale možná bych ocenil, kdyby se na to vykašlali a tu trikovou stránku odsunuli, prostě jen vraždy mimo kameru. Myslím, že by to v tomhle případ fungovalo stejně.

No, teď už to pohodička není.

Americký snímek „The Prey“ není nijak skvělý slasher, není to nijak skvělý film. Je to postě produkt svojí doby, produkt doby, kdy vyvražďovačky letěly a byly oblíbené. A funguje. Je to prostě popcornová zábava, je tam dost sexu, trochu nahotinek a víc nedostanete. Víc ani nemůžete chtít, protože se máte jen bavit. A když prostě vypnete, nejspíš se u „The Prey“ bavit i budete.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (slasher, vrazi)


Přidat komentář