The Quarantine Hauntings (2015)

10%
Australská duchařina nezaválela.

The Quarantine Hauntings

Austrálie, 2015, 81 minut

 

Režie: Bianca Biasi a Arnold Perez

Scénář: Bianca Biasi, Rebekah Biasi, Arnold Perez, Josh Sambono a Stephanie Talevski

Hrají:

Lauren Clark (Jasmine Anderson)

Dalisha Cristina (Jolene Denman)

Elizabeth Wiltshire (Skye Willis)

Blake Dubler (Cameron Jennings)

 

Hned na začátku je nám vysvětleno, jak to bylo v Sydney s jednou karanténou, do které byli lidé zavíráni v letech 1833 až 1884. Jednalo se o imigranty, kteří směřovali do Austrálie, jež se mohla stát jejich novou vysněnou zemí. Některým z nich se to nepoštěstilo, protože v karanténě našli své poslední místo pobytu a zemřeli zde. A někteří se s takovým osudem ani po smrti nechtěli smířit.

 Úsměv, dokud to jde.

Přesouváme se ale do současnosti, a to rovnou za mladou dívkou, Jasmine, a její doktorkou, s kterou se Jasmine baví proto, že doufá, že přestanou zlé sny, jimiž trpí. Nechce, aby se jí zdály děsivé věci, protože se pak budí vyděšená. Bojí se spát, a to rozhodně není stav, v němž by se dalo vydržet nějak dlouhou dobu. Jenže ani doktorce se nedaří najít způsob, jak Jasmine pomoct.

 Zajímavé oči.

Divák si snadno spojí, že to, co bylo řečeno v úvodu, bude mít nějakou spojitost s tím, že Jasmine nemůže spát. A že nejspíš neskončí jenom u toho, že se jí budou zdát sny, možná se ty sny promění i v něco horšího. Možná se objeví duchové lidí, kteří umírali v karanténě, ale svůj osud tak neskončili. Ano, snímek „The Quarantine Hauntings“ je dějově docela průhledný a nepřekvapí.

 Strach má oprávněný.

Co také nepřekvapí, to je skutečnost, že se filmu pořádně nedaří vyděsit. Ano, tohle má být ten typ hororu, kde se budete bát, kde se budete při jednotlivých scénách nepříjemně ošívat. Možná byste se měli někdy i leknout. Ale ve skutečnosti se nic takového neděje a film neobsahuje jedinou scénu, která by byla skutečně napínavá, lekací nebo prostě dobře vystavěná s náznakem nějakého děsu.

 Křik někdy nestačí.

„The Quarantine Hauntings“ je obyčejným hororovým produktem, kterých je v současné době strašně moc. Prostě se dá do názvu „haunting“, dají se tam nějací duchové, což se očekává, vloží se do toho temná historie, která by pro film byla nejspíš zajímavější než to, co zde sledujeme (i když ony ani ty flashbacky nejsou nic extra), a před vás je hozena necelá hodina a půl, která vás může tak akorát znudit nebo dokonce znechutit.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář