The Sand (2015)

60%
Písek, po kterém se rozhodně nevyplatí chodit.

The Sand

USA, Kanada, 2015, 84 minut

 

Režie: Isaac Gabaeff

Scénář: Alex Greenfield a Ben Powell

Hrají:

Brooke Butler (Kaylee)

Cleo Berry (Gilbert)

Cynthia Murell (Ronnie)

Dean Geyer (Jonah)

 

Když vám hned na začátku zabijí jedinou holku, která se v tomhle filmu rozhodla ukázat prsa, je to přece jen trochu smutné zjištění. Na druhou stranu to nemusí být nejsilnější zbraň, kterou má film v zásobě. A i když je horor „The Sand“ hodnocen docela špatně, tak já si myslím, že to je škoda a že je dobré mu dát šanci, protože si ji zaslouží, a to i přesto, že by bylo fajn ho ještě pilovat.

 Strach bude velký.

Zápletka je velmi podobná jako v případě snímku „Chvění“, kdy jde vlastně jen o to, že lidé jsou uvězněni na jednom místě, protože pod zemí se nachází něco, co je velmi nebezpečné a co jim jde po krku. Nebo po jiné části těla, ale rozhodně proto, aby to zabíjelo. „The Sand“ je na tom podobně. A i když to ze začátku vypadá také jako pokus o komedii, rozhodně tomu tak v konečném důsledku není.

 Písek tak snadno nepustí...

Na začátku filmu sledujeme pařbu mladých lidí na pláži. Já jsem z těch lidí, co si říkají, že tohle se snad rychle přežene a že bude následovat něco zajímavějšího, protože tyhle pařby jsou v hororových filmech prostě na jedno brdo... Noc se naštěstí chýlí ke konci a my jsme dalšího paření ušetřeni. Spolu se studenty se probouzíme do krásného rána. Jen je zajímavé, že ti, co spali na pláži, přímo na písku, jsou pryč. Všichni.

 Probudit se v sudu je na prd.

Někteří ale spali na stole, v autě nebo třeba ve strážní věži, a tak neměli přímý dotek s pískem. A právě tenhle dotyk je pořádný problém, protože v písku je něco, čemuž ten jeden dotek stačí, aby vás to pohltilo. Ano, trikově je to místy hodně špatné, přece je, na dobré digitální triky nebyly finance, ale nemůžu si pomoct, mně se ta bezvýchodnost filmu v souladu s tím, jak vážně a bez zbytečného humoru je to pojato, zamlouvaly.

 Písek si bere, co chce.

„The Sand“ je béčkový film. Je to béčkový film, který nemá dobré herecké výkony, nemá dobré triky a celkově rozhodně není nějakým velkým filmovým uměním. Má ale dobré scény, a kdyby se trochu zrychlilo tempo nebo zkrátila stopáž, má to i správnou dynamiku. Ten nápad není vyloženě originální, ale je podaný celkem svěže. Navíc se mi to, co se skrývá v písku, docela líbilo.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (příšery, béčka, survival)


Přidat komentář