The Slumber Party Massacre (1982)

60%
Prostě fajn osmdesátková vyvražďovačka.

The Slumber Party Massacre

USA, 1982, 77 minut

 

Režie: Amy Holden Jones

Scénář: Rita Mae Brown

Hrají: Michelle Michaels, Robin Stille, Michael Villella

 

Když si představíte osmdesátkový horor, nejspíš se vám vybaví slasher. A když už se vám vybaví slasher, tak za to mohou památné filmy, jako jsou „Noční můra v Elm Street“, „Halloween“ nebo „Pátek třináctého“, ale i další. Byly zde však také vyvražďovačky, které prostě jen chtěli bavit. Nestal se kultovními, jen opakovaly postupy, ale dařilo se jim diváka potěšit.

Holky by se měly kouknout za sebe.

A mywslím si, že diváka – skutečně primárně toho mužského pohlaví – může film „The Slumber Party Massacre“ nadchnout, protože hned od začátku je to přehlídka pěkných koziček různé velikosti. Ne, nepřeháním, na kameře je strašně moc vidět, že si tohle užívala a přesně na tohle se zaměřila. Doslova jsou v některý scénách nahé ženské postavy zabrány tak, aby měl divák klid na jejich prohlédnutí ve všech detailech. Tedy skoro všech, samozřejmě...

Ale sluší jim to.

U snímku „The Slumber Party Massacre“ možná trochu překvapí, že se jedná o film napsaný a natočený ženami, když se zde ženy objevují mnohdy skutečně v sexistických záběrech. Ale ženy jsou zde hrdinkami, na nich děj stojí a nebudu lhát, bavilo m se dívat na jejich počínání. Je to o nich a je to zábavné. Nevím, jestli chtěl film říct něco víc, ale i tohle by za mě celkem stačilo.

Některým až moc.

Děj filmu vskutku není nijak komplikovaný. Do školy přibyla nová dívka, která je dobrá v basketbalu, což ostatní holky točí. A tak když jedna z nich má celý dům jen pro sebe a pořádá pyžamovou party, tak tu novou ani nepozvou, což je pro ni trochu smutné, hlavně když bydlí hned přes ulici. Ale co je ještě horší, to je skutečnost, že se v okolí pohybuje šílený vrah s pořádnou vrtačkou.

Hlavně když se svlékají.

Americký snímek „The Slumber Party Massacre“ je ryzím slasherem, kde není ani tak důležité to, kdo je vrahem, protože je to prostě nějaký cvok, ale spíš to, jak se holkám podaří tomuhle vrahovi postavit. A jo, daří se jim to docela dobře, není to nudné, sem tam je to docela dobře drsné a navíc vás bude celou dobu bavit se na všechny hrdinky koukat. Stojí za to.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (slasher, vrazi)


Přidat komentář