The Snare (2017)

30%
Pařba v jednom bytě se mění v klaustrofobní drama.

The Snare

Velká Británie, 2017, 90 minut

 

Režie: C. A. Cooper

Scénář: C. A. Cooper

Hrají:

Eaoifa Forward (Alice Clarke)

Dan Paton (Carl Weston)

Rachel Warren (Lizzy Abel)

 

Trojice kamarádů, dvě ženy a jeden muž, jedou na víkend do bytu otce jedné z nich, aby se zde trochu zchlastali. Nápad je to zajímavý, na druhou stranu ten byt nevypadá nijak jako místo, kam si vyjedete pařit na víkend. Popravdě, to už jste rovnou mohli zůstat doma, protože v tom není moc velký rozdíl. Nic navíc v tom bytě není, jen tvůrci prostě potřebovali natáčet na uzavřeném prostoru.

 Trocha zoufalství.

Na nic jiného nejspíš nebyli peníze a vzhledem k pointě by nemělo smysl natáčet přímo v bytě některé z postav, protože by to pak trochu haprovalo a nedávalo by to smysl. Dobře to se dá kousnout. Je to nízkorozpočtový snímek, co tedy přijde dál? Ze začátku trochu paření, to je nuda, pak to začíná být lehce zajímavější. Když se postavy pokusí opustit byt, zjistí, že to není možné.

 Kamarádi na tahu.

Je zajímavé, že z bytu vede jenom výtah. Jinak se pryč nedostanete. Tohle by určitě Evropská unie nedovolila postavit, ale budiž, nejspíš platily jiné normy. Jenže je to horší, oni nemají zásoby, přestávají jim fungovat telefony, nic není takové, jaké by mělo být. Tohle není stav, v kterém by se chtěli nacházet delší dobu. Jenže k tomu právě dojde. Jejich výlet se mění na uvěznění, z kterého nemohou pryč.

 V hlavě se to začíná bortit.

To, že nemohou prč, prostě moc nefunguje, s tím se nedá moc dělat. Jenže bohužel film „The Snare“ nefunguje ani jako dobrý, nebo minimálně napínavý psychologický film. Ty postavy se začínají psychicky bortit, ale není to způsobem, který by byl divácky zajímavý. Všechno, co se děje, je nesmírně očekávané a není zde nic, co by vás vytrhlo. Snad až ten konec, kde má dojít k onomu „wow“ efektu s pochopením toho, co se dělo. Jenže ani wow se nedostaví.

 Ale stříká i krev.

„The Snare“ není dobrý snímek, je to film, který vás celkem brzy může začít nudit. Ten nápad není špatný, ale provedení prostě není nijak zajímavé. Jedná se o robinsonský film v divném prostředí, kde nefunguje logika vyprávění a kde je všechno hodně nucené. Takové vyprávění vám může hodně zkazit divácký zážitek, což se v mém případě stalo. Nějaká ta nechutnost to nezachrání.

 

Hodnocení: 30 %

Hororové filmy (survival)


Přidat komentář