The Stakelander (2016)

40%
Tohle pokračování moc nevyšlo.

The Stakelander

USA, 2016, 81 minut

 

Režie: Dan Berk a Robert Olsen

Scénář: Nick Damici

Hrají:

Connor Paolo (Martin)

Nick Damici (Mistr)

Laura Abramsen (Lady)

A. C. Peterson (Bat)

 

Je to škoda, ale na snímek „Země kůlů“ se prostě nepodařilo navázat a Nick Damici, který si opět zahrál postavu Mistra a hlavně napsal i scénář, teď nepřišel s příběhem, který by byl dostatečně dobrý na to, aby zaujal diváka a strhnul ho po celou dobu sledování. Jako kdybyste se koukali na něco, co by mělo být variací na „Šíleného Maxe“, ale přitom to nemělo vůbec žádné tempo.

 Hlavně se pořádně nabalit.

Hlavní postavou je tentokrát Martin (Connor Paolo), který se u Mistra kdysi učil, ale vydal se jinou cestou se svou ženou a dcerou. To by bylo hezké, pokud by jeho milovaní nebyli již pod drnem a on neměl, kam by se vrtnul. Martin se proto rozhodne, že je na čase vyhledat svého Mistra a možná zase najít smysl života i v tomhle šíleném světě plném smrtících zombie upírů.

 Bez zbraní by to nešlo.

Setkání s Mistrem není takové, jak by si Martin představoval, protože sám je zajat a přiveden na gladiátorský souboj, kde je jeho protivníkem právě Mistr, který jako kdyby svého žáka ani nepoznával. Všechno je trochu jinak a jejich silná dvojice se zase jednou dá dohromady, a to proto, aby se postavili upírskému gangu, který má nového vůdce a který je ještě smrtonosnější než dříve.

 Mistr už není v takové formě.

Snímek „The Stakelander“ má opět pomalé tempo a i akce je zde nějaká rozvláčná. V prvním filmu to nevadilo. Předpokládalo by se, že to nebude vadit ani v tom druhém, protože je tu stejná pořádná dávka násilí a krve v gore, které rozhodně není špatné. Jenže celé je to najednou o ničem. Ty postavy vám možná tolik nepřirostly k srdci, prezentovaný svět není tolik zajímavý, a tak se v něm ztrácí i ten celkem nezáživný příběh.

 Na příšerky taky dojde.

„The Stakelander“ se jako pokračování nepovedlo. Není to vyloženě špatně odvedená práce, ale tam, kde si tvůrci u prvního filmu „Země kůlů“ dali záležet na atmosféře a na budování zajímavých postav, tady si mysleli, že je už v podstatě z půlky hotovo, jenže to ani zdaleka nebylo a oni podcenili budování atmosféry a prostě hráli jen na známé postavy. To tentokrát nevyšlo a snímek se nepovedl. Nedovede vás vtáhnout.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (upíři, survival)


Přidat komentář