The Suffering (2016)

40%
Asi bude zase někdo trpět.

The Suffering

USA, 2016, 105 minut

 

Režie: Robert Hamilton

Scénář: Robert Hamilton a Marco V. Scola

Hrají:

Phil Amico (Mr. Remiel)

Nick Apostolides (Henry Dawles)

Liz Christmas (Selena)

Elizabeth Deo (Rebecca Dawles)

 

„Utrpení“, jak by se dal název snímku přeložit, je název celkem dobrý, navíc je v něm možné skrýt docela dost, takže si nebudete jistí, do čeho jdete, když si snímek pustíte a když o něm nebudete nic dopředu vědět. Bohužel anotace tohoto filmu je z těch, které řeknou docela dost – možná až moc – a vy si nebudete jistí, jestli je tohle něco, co by vás opravdu mohlo nadchnout.

 A už visí.

Nadšení se ale celkem dostavit může, i když rozhodně nebudu tvrdit, že to tak bude u každého. Je to ale film, který toho v obě má strašně moc, což trochu upomíná i sama stopáž, a vy budete mít pocit, že se zde odehraje scén, které by stačily třeba na dva, možná dokonce i na tři filmy, pokud by se toho chopil někdo jiný. Ale Robert Hamilton šel svou cestou a nahustil toho hodně.

 Taková nepěkně špinavá záda.

Henry Dawles má celkem jednoduchý úkol. Stačí splnit to, co mu řekne tajemný majitel jednoho odlehlého domu. A pokud vše splní, jak by měl, čeká ho odměna. Někdy jste skutečně ochotni ustát hodně, abyste na tom vydělali, a tak i Henry přetrpí nějaké prvotní podivnosti. Tak ho něco svědí, no bože. Tak měl vidinu oběšence, komu se tohle někdy nestalo?

 Zkoušel zapalovač...

Henry Dawles prožívá velmi nepříjemné vize anebo události, tady není úplně jasné, jestli je to cen, halucinace, anebo se mu to skutečně děje. A právě na tom snímek „The Suffering“ stojí, na tom, že se pořád něco děje. Henry nemá v podstatě ani chvíli klidu, a pokud už ano, tak většinou jen proto, aby byly další vize, další scény ještě nepříjemnější a ještě více ovlivnily jeho chování a jednání.

 Ale nakonec si vzpomněl na baterku.

„The Suffering“ je snímek, kde se na sebe vrší jedna hororová scéna za druhou ve sledu, který jako by se nechtěl nikdy vyčerpat. Jenže jsem měl prostě celou dobu pocit, že jde spíše o ty scény než o celkový příběh, který se snaží být tajemný, ale v konečném důsledku je to film spíše na efekt. Možná vás však snímek nadchne, protože jsem si jistý, že určitý potenciál v sobě má.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář