The Terror: Infamy

65%
Možná jdu trochu proti proudu, ale druhá sezóna mě zaujala víc než první.

The Terror: Infamy

10 dílů, 2019

 

Tvůrce: David Kajganich, Max Borenstein, Alexander Woo

Hlavní postavy:

Derek Mio (Chester Nakayama)

Kiki Sukezane (Yuko Tanabe)

Cristina Rodlo (Luz Ojeda)

 

První sezóna seriálu „The Terror“ mě osobně nějak moc nenadchla. Příběh byl z mého pohledu celkem jednoduchý, ale přitom zbytečně roztahaný do deseti dílů, které měly něco okolo osmi hodin. Ale hodně z toho času jsem měl pocit, že se nic neděje. Až někdy v polovině jsem začínal mít dojem, že tohle je skutečně horor a že by to ještě mohlo být docela zajímavé.

Koncentrační tábory byly i v Japonsku.

S druhou sezónou, která je nazvaná „Infamy“, česky „Zvěrstvo“, je to podobné, ale tady už máte od počátku nějaké náznaky toho, že to bude horor. A že to bude asijský horor. Druhá sezóna seriálu „The Terror“ totiž vypráví naprosto nový příběh. Z ledové Arktidy se dostáváme do Japonska, ale v minulosti zůstáváme. Tentokrát ale ne v polovině 19. století, ale v polovině století dvacátého.

George Takei.

Jsme v období druhé světové války, a to konkrétně v jedné ostrovní, japonsko-americké komunitě, kde oba národy žijí celkem klidně. Alespoň tedy do události, kterou označujeme jednoduše podle místa, kde k ní došlo, jako Pearl Harbor. Ano, Japonci najednou už nejsou vnímáni jako přátelé, a tak jsou postupně nahnáni do koncentračního táboru, kde se velká část děje odehrává.

Chtěla si jen trochu posvítit.

Skoro to vypadá, že se bude děj soustředit na vztah Japonce s jeho mexickou přítelkyní, ale ono je to všechno trochu komplexnější, což už je tak nějak jasné i z úvodní scény, při které se mi tedy kroutily prsty u novou. A to vlastně stačilo jen to, aby proti sobě jedna žena, oblečená jako gejša, obrátila jehlici, kterou měla zapíchnutou do vlasů. Rozhodně to pak nebyla jediná děsivá scéna seriálu, která stojí za podívanou.

To bude pěkná příšerka.

Druhá sezóna seriálu „The Terror“ v sobě má hodně z asijského hororu, především z jejich pojetí duchů, opět se hodně snaží o věrohodné dobové zachycení, což se daří, ale stejně tak je zde určitá detektivní zápletka, která chce být možná až moc komplikovaná. I přesto, že je to takový zvláštní guláš, líbila se mi druhá sezóna seriálu „The Terror“ více než první. I ona by se však dala podstatně zkrátit a bylo by to ku prospěchu věci.

 

Hodnocení: 65 %

 

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář