The Toxic Avenger: The Musical (2018)

80%
Velmi povedený muzikál na motivy legendární postavy od Tromy.

The Toxic Avenger: The Musical

USA, 2018, 121 minut

 

Režie: Nick Morris

Scénář: David Bryan a Joe DiPietro

Hrají:

Ben Irish (Melvin / The Toxic Avenger)

Natalie Hope (Různé postavy)

Emma Salvo (Sarah)

Oscar Conlon-Morrey (Různé postavy)

 

Já jsem i říkal, že by tohle mohlo být celkem zábavné. A jak se ukázalo, muzikálové provedení Troma klasiky „Toxický Avenger“ je skutečně zábavným muzikálem, u kterého vůbec nevadí, že má dvě hodiny, protože vás bude bavit od začátku do konce. Jasně, moc hororového v tom není, ale to se dalo čekat, pokud se chcete ale zasmát, tenhle divadelní záznam vám to splní.

Trochu jiné obsazení.

Děj muzikálu „The Toxic Avenger: The Musical“ je celkem jednoduchý, což ale vůbec nevadí. Jde o to, že Tromaville čelí celkem velkému ekologickému problému, který se snaží vyřešit mladý Melvin (Ben Irish) s pomocí krásné a slepé knihovnice Sarah (Emma Salvo), do níž se zamiluje. Jenže starostka (Natalie Hope) si nenechá do nakládání s odpadem kecat, a tak chce Melvina trochu postrašit.

Ty barvy jsou paráda.

Jenže postrašení mladého, nevinného kluka vede k nehodě, při níž je Melvin ponořen do radioaktivní látky, která ho změní. A ano, je asi jasné, že ho změní v Toxického Avengera. Ten se ani tak moc nechce mstít, ale srát na hlavu si také nenechá a hodlá se postarat o to, aby starosta s ničením jeho milovaného města přestala. Jenže ani starostka se nevzdává a hledá Toxieho slabinu.

To bude zamilovaná písnička.

Muzikál „The Toxic Avenger: The Musical“ je fantasy, je to ekologická agitace, je to romance, je to trochu i akční podívaná, ale především je to komedie, a to od začátku do konce. Je zde nadsázka, je zde teatrální herectví, jsou zde vtipné texty písní, jsou zde i vtipné hlášky, případně rovnou interakce s publikem, kdy humor vychází i z toho, že si protagonisté uvědomují, že jsou jen ve hře.

Toxie v divadelním provedení.

Od „The Toxic Avenger: The Musical“ jsem čekal, že by to mohlo být fajn, ale ono je to ve skutečnosti super. Je zde moderní humor, je zde chytrý humor, je zde i humor trapný. Ale všechno dohromady to funguje a „The Toxic Avenger: The Musical“ je zábavnou jízdou od začátku do konce. A tohle není málo na produkci o pěti hercích a nějakých těch kulisácích. Toxie jede!

 

Hodnocení: 80 %

 

Hororové filmy (příšery, vrazi, komedie)


Přidat komentář