The Wasp Woman (1959)

60%
Produkce Rogera Cormana sem ta přišla s něčím skutečně pamětihodným. Tohle by mohl být jeden z nich.

The Wasp Woman

USA, 1959, 63 minut

 

Režie: Roger Corman a Jack Hill

Scénář: Leo Gordon a Kinta Zertuche

Hrají:

Susan Cabot (Janice Starlin)

Anthony Eisley (Bill Lane)

Barboura Morris (Mary Dennison)

William Roerick (Arthur Cooper)

 

„The Wasp Woman“ je vlastě film, který byl natočený z jednoho jediného důvodu. Aby se zde ve druhé polovině, v podstatě už ke konci filmu mohlo objevit to, co jeho název slibuje. Tohle je prostě béčko, které očekáváte, tohle je přesně to, co od podobného filmu chcete. Nepříliš komplikovaný příběh, dialogy, které jsou místy docela příšerné, ale do toho skvělou postavu.

Pomozte mu! Má monokl!

Hlavní postavou snímku „The Wasp Woman“ je Janice Starlin (Susan Cabot), která vlastní kosmetickou firmu. Ani v 50. letech neměla každá společnost na růžích ustláno, a tak se stalo, že zrovna Janicina společnost se ocitla ve fázi nikoli pozvolného, ale spíše závratného pádu. Někteří manažeři jsou pak ochotni udělat v podstatě cokoli, aby svou společnost zachránili před koncem.

Je to silnější než já!

A něco takového udělá i Janice. Setká se totiž s Ericem Zinthropem (Michael Mark), což je vědec, který se zaměřuje na získávání speciální látky z těla vos. Tato látka je velmi specifická tím, že její použití s sebou přináší regenerační účinky. Na zvířatech se tohle projevilo velmi dobře, protože skutečně bylo možné pozorovat, že jejich tkáň mládne, že se stávají vitálnějšími. Proto bylo třeba pokročit dál.

Nikam nepůjdeš!

Když už se snímek jmenuje „The Wasp Woman“, asi je celkem jasné, kdo se tou vosí ženou stane. Ano, aby Janice zachránila svou firmu, rozhodne se, že bude testovat Zinthropův extrakt. A jelikož testy na zvířatech proběhly více než dobře, je prvním člověkem, který si na sebe látku aplikuje. A pak se film konečně dostává k tomu, na co celou dobu čekáte. Objevuje se vosí žena.

Krásná zrůdička.

Americký snímek „The Wasp Woman“ v režii a produkce Rogera Cormana je prostě fajn béčko, kde se strašně těšíte na to, až vosí ženě pohlédnete do obličeje. A když ten moment nadejde, je to hodně fajn, je to hodně povedené a ta maska je skvělá. Děj pak najednou začíná být skutečně drsný, tedy alespoň na svou dobu. Jo, takových parádních béček bych snesl i více.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (příšery, béčka, vědci)


Přidat komentář