The Windmill Massacre (2016)

50%
Nizozemský masakr s větrnými mlýny.

The Windmill Massacre

Nizozemsko, 2016, 85 minut

 

Režie: Nick Jongerius

Scénář: Nick Jongerius, Chris W. Mitchell a Suzy Quid

Hrají:

Patrick Baladi (Douglas West)

Ben Batt (Jackson)

Charlotte Beaumont (Jennifer Harris)

Fiona Hampton (Ruby Rousseau)

 

Nizozemský horor není pojmem, minimálně nikoli v tom smyslu, v jakém k nám přichází horor „The Windmill Massacre“. Jestli jsou Holanďané něčím známí, tak spíše tím, že jim jdou velmi dobře thrillery, které mají nepříjemnou atmosféru, jako tomu bylo například v případě snímku Spoorloos. „The Windmill Massacre“ si ale jde cestou klasického slasheru.

 Zatím má jen obavy.

Nejedná se o film, který je v něčem nový. Je zde nějaká minulost, která pronásleduje pravděpodobně hlavní hrdinku, již sledujeme od začátku. Ta je v podstatě au-pair, která se stará o děti v jedné domácnosti. Když ale jednou přijde otec dětí s tím, že na ni něco ví, vezme ho vázou po hlavě a utíká dál. Díky tomu se dostává na cestu autobusem za zajímavostmi Nizozemska.

 A není se čemu divit.

Větrné mlýny jsou vděčnou atrakcí, to je jasné. Jenže to by s turisty nesměla být ona zvláštní dívka, u které si nejste jistí, jestli je blázen, anebo skutečně vidí věci, které nikdo jiný kolem ní nějakou dobu nevidí. Tvůrci se tak dost snaží o to, aby byl divák nějakou dobu v nejistotě, což se docela daří. Mimo jiné i proto, že ta nejistota je čím dál více prošpikována pořádnými masakry.

 Blbá chvíle na to přijít o nohy.

To zabíjení je zde skutečně docela dobré, navíc je k tomu vytvořen i celkem snesitelný záporák. Není to nic skvělého, prostě člověk se spáleným ksichtem, ale ono to funguje, ono je to dobré a pro účely filmu to stačí. Ten masakr pak může v klidu pokračovat a vy jen čekáte, jak to vlastně skončí a jestli je v tom něco víc. To byste ale možná přece jen chtěli trochu moc.

 Všichni tu lezou po zemi.

Snímek „The Windmill Massacre“ je dobrý slasher, kde lidé umírají. Tohle je prostě film, který vám dá to, co vám název už tak nějak od začátku slibuje. Nizozemci splnili očekávání a jediné, co je z toho cítit jako holandské, je právě ta spojitost s větrnými mlýny. Bohužel jinak by se snímek mohl odehrávat skutečně kdekoli a nijak zásadně v rámci žánru nevyniká. Je to průměrný slasher. To vlastně samo o sobě není tak zlé.

 

Hodnocení: 50 %

Hororové filmy (slasher, vrazi)


Přidat komentář