They Found Hell (2015)

60%
To takhle experimentujete s teleportací a najednou se objevíte v pekle.

They Found Hell

USA, 2015, 87 minut

 

Režie: Nick Lyon

Scénář: Neil Elman a Nicole Jones-Dion

Hrají:

Chris Schellenger (Peter)

Katy Reece (Trish)

Austin Scott (Giles)

Kabby Borders (Ava)

 

Tady dávám body hlavně za snahu, protože myslím, že zrovna v tomhle případě se počítá. „They Found Hell“ je snímek, který se na první pohled tváří celkem vážně, ale ve skutečnosti je to mírně odlehčené béčko, které ale dovede některými scénami a hlavně maskami velmi mile potěšit, a to i přesto, že zde nějaké dějové překvapení nečeká a linka je poměrně přímočará.

 I krásky jsou v pekle.

Jak už název napovídá, máme v centru dění postavy, kterým se podařilo něco velmi nečekaného. Podle všeho totiž našly peklo. Hned na začátku vidíme scénu, kde se skupina vysokoškoláků snaží o experiment, který by mohl vést k objevení a praktickému využití teleportace. Teleportace celkem funguje, jenže místo, na kterém se objevily, není podle všeho úplně v pořádku.

 Někdy je v pekle tma.

Svět, v němž se ocitnou, je celkem logicky peklo. Je to peklo, jak si ho představují autoři, a popravdě, je to peklo, které mi připomnělo snímek „Silent Hill“. „Silent Hill“ je pro mě něco na co se nerad koukám, protože na mě působí skutečně nepříjemně. Tohle se filmu „They Found Hell“ úplně nepovedlo, i když to, s čím se postavy v pekle setkají, je přece jen docela nepěkné.

 Architekta neměli moc dobrého.

Peklo je zde prezentováno celkem minimalisticky, přece jen je to film od SyFy, a tak není možné očekávat, že to bude nějak velkolepé, ale to, co je prezentováno, mi docela stačilo. Hlavně proto, že – světě div se – Syfy nevyužívalo jen digitální triky pro to, aby zobrazilo monstra, ale dokonce i triky klasické, a tak dojde na celkem povedené masky, které film v mých očích celkem znatelně pozvedávají.

 Co to roste ze země?

Chvílemi snímek „They Found Hell“ působí více jako fantasy než jako horor. Je to vlastně takový fantasy quest za nalezením cesty ven z pekla. Možná se to povede, možná nikoli. Cestou ale postavy narazí na pár hororových momentů a hlavně pár povedených příšer, které dělají cestu zajímavou. Nemluvě o tom, že i nějaká krev zde poteče.  Oproti klasické produkci SyFy je tohle prostě dobré.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (příšery, survival)


Přidat komentář