Tragedy Girls (2017)

70%
Tyhle dvě holky mě prostě bavily.

Tragedy Girls

USA, 2017, 98 minut

 

Režie: Tyler MacIntyre

Scénář: Chris Lee Hill, Tyler MacIntyre, Justin Olson

Hrají:

Brianna Hildebrand (Sadie Cunningham)

Alexandra Shipp (McKayla Hooper)

Jack Quaid (Jordan Welch)

Kevin Durand (Lowell)

 

Celkem přímočarý snímek, kde už od začátku budete vědět, co jsou ty holky zač, ale natočeno je to způsobem, že vás bude bavit je sledovat, a to nejen proto, že je zde velmi povedené gore, které si jako hororový fanoušek užijete do sytosti. A navíc jsou úmrtí v tomto filmu celkem nápaditá, takže se ani chvíli nebudete nudit a budete překvapeni, co na vás ještě v relativně normální stopáži čeká.

Kamarádky...

V malém městečku Rosedale vypukne teror, protože tam začne řádit šílený vrah. Dvě holky, Sadie Cinningham (Brianna Hildebrand) a McKayla Hooper (Alexandra Shipp) – mimochodem všimněte si příjmení postav – se ale vrahovi dostanou do blízkosti a přes sociální sítě podávají zprávy o tom, co se děje. Říkají si Tragedy Girls a lidé jim celkem naslouchají.

... co celkem rády...

Jenže tyhle dvě holky, tyhle Tragedy Girls, nejsou tím, kým se ve skutečnosti zdají. Ale tohle divák ví v podstatě už od začátku. Jejich spojení s vrahem je těsnější, než by se zdálo, a možná to ani není vrah, kdo skutečně zabíjí. Jenže ono se to naštěstí celé stejně tak pěkně zašmodrchá, že jen budete koukat na to, co se děje. Ne, nejsou to vyloženě geniální zvraty, ale jsou dost dobré.

... mění...

Snímek „Tragedy Girls“ je slasher, ale zároveň je to hororová komedie a celkem dobrá společenská kritika, a to se zaměřením na sociální sítě a jejich vliv. Je to natočeno dynamicky, s láskou k žánru, a popravdě je to po dlouhé době slasher, který mě skutečně bavil, u kterého jsem se nenudil a docela jsem zíral na to, jak zabíjení může být zase jednou podáno zábavně. A hodně za to mohou i představitelky hlavních hrdinek.

... outfity.

Americký snímek „Tragedy Girls“ je z mého pohledu zábavný slasher, u něhož možná celkem snadno odhalíte, jak se nakonec vyvine, vyústění pro vás nebude překvapením, ale nic to nemění na tom, že tohle je snímek, u něhož se budete bavit. Přesně to, co se vám snaží dát většina vyvražďovaček, ale v tomhle případě to funguje. A ty dvě holky v hlavní roli jsou prostě skvělé.

 

Hodnocení: 70 %

 

Hororové filmy (slasher, vrazi, komedie)


Přidat komentář