Trezor (2017)

40%
Že by v bankovním trezoru bylo něco víc než jen peníze?

Trezor

The Vault

USA, 2017, 91 minut

 

Režie: Dan Bush

Scénář: Dan Bush a Conal Byrne

Hrají:

James Franco (Ed Maas)

Scott Haze (Michael Dillon)

Taryn Manning (Vee Dillon)

Francesca Eastwood (Leah Dillon)

 

Při sledování snímku „Trezor“ jsem si říkal, že tohle je jeden z těch filmů, kde vlastně není nic vyloženě špatně. Jenže je to zároveň jeden ze snímků, kde není ani nic, co by vás skutečně dostalo. Takový horor – anebo jakýkoli jiný film, jiného žánru – prostě sledujete, koukáte se na něj, ale když skončí, řeknete si, že to sice nebylo hrozné, ale zároveň vám to nic moc nedalo.

Hezká barva vlasů.

Mám rád Jamese Franca a většinou se na film podívám, i kdyby tam měl hrát jen nějakou malou roli. A většinou to nejsou dobré filmy. Hraje hodně, což se mi ale líbí, ještě více se mi líbí, že je tvůrčí i jako scenárista a režisér. Tady je tedy jen za herce, ale zase dostal více prostoru, než obvykle. Tentokrát si James Franco zahrál jednu z výraznějších rolí bankovního úředníka.

Ale hodná holka to není.

A proč že to jsme v bance? Jednoduše proto, že ji chce někdo vyloupit. Tím někým jsou konkrétně dvě sestry, které potřebují peníze – a kdo je nepotřebuje, že? Tyhle dvě sestry, Vee a Leah (Taryn Manning a Francesca Eastwood), chtějí peníze, aby mohly zachránit svého bratra, který se dostal do problémů. A tak si vybrali banku a rovnou se pustili do loupeže. A vypadá to, že to půjde snadno.

Její sestra také ne.

Ne, jasně, že to snadno nepůjde, jasně, že musí dojít k nějakým problémům. A k těm dojde, protože tohle není obyčejná banka a trezor, který chtějí vybrat, taky není úplně obyčejný. Ve chvíli, kdy se do něj dostanou, se začínají dít podivné věci. Jako kdyby bylo s bankou spojeno něco temného. Jako kdyby oni šli po penězích a zároveň něco šlo po nich. Něco nebezpečného a smrtícího.

James Franco je na odstřel.

Americký snímek „Trezor“ není ničím překvapivým, nemá atmosféru, která by vás držela napjaté celou dobu. Má takové celkem klasické hororové propriety, s nimiž se hodně pracuje. Postavy v maskách, něco tajemného, nekončící posloupnost událostí, kdy máte pocit, že postavy nemohou uniknout. Není v tom nic moc nového, není v tom ani moc špatného. Jen je to takové nijaké.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář