Truth or Double Dare (TODD) (2018)

5%
Tohle je hodně špatný slasher. Ale opravdu hodně.

Truth or Double Dare (TODD)

USA, 2018, 62 minut

 

Režie: Shaquita Smith

Scénář: Dea Divi a Bea Roge

Hrají:

Gina Hiraizumi (Claudia)

Alyx Libby (Michelle)

Shaquita Smith (Pamela Walker)

Austin Chunn (Alex)

 

Vadí nevadí je celkem oblíbená hra, která se v hororu v poslední době vyskytuje relativně často. V roce 2012 to byl snímek „Truth or Dare“, stejně se jmenoval i televizní horor z roku 2017. V roce 2018 jsme se dokonce dočkali i českého uvedení, a to konkrétně filmu „Vadí nevadí“. A pak je tu ještě snímek „Truth or Double Dare (TODD)“ z roku 2018, kterého se týká tato recenze.

Hezká holka.

Snímek „Truth or Double Dare (TODD)“ není pokračováním filmu „Vadí nevadí“, i když by to k tomu trochu svádělo. Prostě jen shoda jmen, která plyne z toho, že různé hry, ať už vadí nevadí, nebo třeba ouija deska, jsou v hororu poslední dobou hodně časté. Jsou to hry, při kterých může docházet k něčemu nemilému. V případě ouija desky je to spojené s paranormální aktivitou, v případě vadí nevadí pak spíše s násilnou aktivitou.

Další holka.

A s násilnou aktivitou je spojen i děj snímku „Truth or Double Dare (TODD)“. Zde se skupina spolužáků schází po deseti letech od absolvování. Prostě klasický sraz po letech, kde si chtějí připomenout staré vzpomínky a pořádně zapařit. Jenže to by nesmělo dojít k tomu, že se na místě objevil i někdo, kdo je chce všechny odkrouhnout. Tedy odkrouhnout je chce přímo někdo z jejich středu.

Ta samá holka.

Děj filmu „Truth or Double Dare (TODD)“ je hodinový, a přesto je nesmírně roztahaný. Jasně, je to o zabíjení jednotlivých protagonistů, ale když vám na postavách ani trochu nesejde, když jsou úmrtí nudná, pokud jsou zde vůbec zachycena, tak se to najednou začíná měnit ve zdlouhavou podívanou, a to i přesto, že stopáž je krátká. To je tak, když chce někdo natočit a slasher a neví, co dělá.

A maska vraha.

Americký snímek „Truth or Double Dare (TODD)“ je důkazem toho, jak slasher upadl. Shaquita Smith, mimochodem si zahrála i jednu z postav, nedokázala natočit jedinou dobrou scénu, což je tristní. Vraždění je prováděné v krátkosti, skoro bez triků, ale pokud už mělo dojít na scénu erotickou, je její neschopnost a neschopnost celého filmu maximální. Tohle natočeno být nemělo a hodina sledování je i tak moc.

 

Hodnocení: 5 %

 

Hororové filmy (slasher)


Přidat komentář