Uncaged (2016)

25%
Vlkodlačí film, který nenadchne.

Uncaged

USA, 2016, 95 minut

 

Režie: Daniel Robbins

Scénář: Mark Rapaport a Daniel Robbins

Hrají:

Gene Jones (Wade)

Ben Getz (Jack Luskey)

Kyle Kirkpatrick (Turner)

Garrett Hendricks (Gonzo)

 

Ten název není úplně všeříkající, ale přece jenom něco naznačí. Něco je venku z klece. A jelikož jsme na hororovém serveru, bude to nejspíš něco, co by mělo v kleci zůstat. Ano, tentokrát zůstaneme v klasickém hororovém žánru, kterým jsou vlkodlačí filmy. Asi ani neprozrazuji moc, protože tahle skutečnost je celkem jasná i z plakátu na tento hodně podprůměrný film.

 Začíná to zoubkem.

Na začátku to ani nevypadá, že by to mělo být až tak strašné. Jsou zde postavy, které nejsou otravné nějak nad míru, jedná se o postavy, které by se daly označit jako celkem v pohodě, a vy máte sledovat jejich osud, který je spojen se smrtí mladíka. Smrt bohužel patří k životu, ale tahle byla trochu divná. Jako kdyby mladík zemřel po útoku nějakého zvířete. Ale uprostřed města?

 Úsměv se rozšířil.

Jasně, tohle není nic moc originálního, protože vám je jasné, co za příšeru je příčinou úmrtí. A snímek se v dalším dění ani nějak moc nesnaží o to, aby na tomhle cokoli měnil, prostě si jede v zajetých žánrových kolejích a nenechá se z nich vykopnout za žádnou cenu. Jen je to trochu okořeněno tím, že se děje více než jen snaha srovnat se se změnami, které se jedné z hlavních postav dějí.

 Přibylo pár chlupů.

Celá proměna ve vlkodlaka je zde podána něco jako strašně cool, ale když už na ni dojde, tak to vlastně nic moc cool není. Skoro jsem měl i pocit, že je zde snaha o navázání na nějaké ty vlkodlačí klasiky z 80. let, ale to se nějak zásadně nepodařilo. Vlastně vůbec. Prostě jen parta mladých lidí, kteří moc neumí točit filmy, ale snaží se bez toho, aby měli v ruce nějaký pořádný scénář. A ani trikově to není ono.

 A více krve.

„Uncaged“ trochu kazí mou představu o tom, že v poslední době vznikají dobré vlkodlačí snímky. Ale s tím se dalo počítat. Tenhle film není extrémně špatný, ale když ho dokoukáte, uvědomíte si, že vlastně bylo naprosto jedno, o čem to bylo. Je to nesmírně nudné, jako kdybyste se dívali na nějakou svojí starou vzpomínku ze sledování jiného filmu. Nic nového ani zajímavého vám to prostě nedá.

 

Hodnocení: 25 %

Hororové filmy (vlkodlaci)


Přidat komentář