Útok zombíků v kožených kalhotách s padacím mostem (2016)

60%
Rakouská zombie komedie, která neurazí.

Útok zombíků v kožených kalhotách s padacím mostem

Attack of the Lederhosen Zombies

Rakousko, 2016, 78 minut

 

Režie: Dominik Hartl

Scénář: Dominik Hartl a Armin Prediger

Hrají:

Laurie Calvert (Steve)

Gabriela Marcinková (Branka)

Oscar Dyekjær Giese (Josh)

Margarete Tiesel (Rita)

 

Když se film jmenuje „Útok zombíků v kožených kalhotách s padacím mostem“, asi je celkem jasné, že tohle nebude něco, co by se bralo moc vážně. A také nebere. Rakouský zombie film „Útok zombíků v kožených kalhotách s padacím mostem“, kde si zahrála i Slovenka Gabriela Marcinková, se rozhodně vážně nebere a místy je i docela zábavný. Je to ale chvílemi jen místy.

 Zlá srnka!

Příběh je tak ujetý, jak je pro podobný příběh potřeba. Na první pohled se to tedy tváří celkem normálně. Je tu snowboarďák, který hodně pokazí reklamní kampaň, což nakonec vede k tomu, že ho tam agentura nechá a on se musí vrátit domů jen se svou přítelkyní a kamarádem. Naštěstí se v nedaleké chatě má pořádat party, která by jim mohla trochu zlepšit náladu.

 Zbytky lidí.

Do téhle chvíle to skutečně vypadá celkem v pohodě, ale to byste od začátku nesměli vědět, že se zde už dávno něco děje. Jeden provozovatel sjezdovky se chtěl zbavit problémů se ztrátou, když není sníh, a tak zkouší speciální směs, která by měla vyrábět netající sníh. Ano, a tahle speciální směs má tak jedovatě zelenou barvu, že je jasné, co bude způsobovat. Nemrtvá srnka na začátku je dostatečným důkazem.

 Bez hlavy na lyže nejezdi.

Rakouský zombie horor se očividně nechce brát vážně, ale není to zase zběsile ujeté, prostě se jede na to, že se zde používají místní reálie, což je fajn, protože ty tomu dávají něco navíc. Je to dobře zakořeněno do místa, má to svoje specifické prvky a je to vtipné. Alespoň trochu. A do toho je zde navíc gore, které lze rozhodně označit jako více než jen průměrné. Tvůrci si na něm dali záležet.

 Dobré místo, kam odložit hůlky.

„Útok zombíků v kožených kalhotách s padacím mostem“ je docela povedeným kouskem, nejedná se o komedii, která by byla vyloženě třeskutá a dokázala vás připoutat do sedadel, ale přece jen se sem tam usmějete. A to je docela fajn. Je vidět, že zombie komedie pořád ještě fungují, a už jen pro ten šílený název a šílenou myšlenku stojí za to na film „Útok zombíků v kožených kalhotách s padacím mostem“ kouknout.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (zombie, béčka, komedie)


Přidat komentář