V úzkých (2009)

30%
Tenhle film se také trochu ocitl v úzkých.

V úzkých

Cornered!

USA, Belgie, 2009, 87 minut

 

Režie: Daniel Maze

Scénář: Darrin Grimwood a Daniel Maze

Hrají:

Steve Guttenberg (Morty)

James Duval (Jimmy)

Liz Nicole Abrams (Jess)

Peter Story (Donny)

 

Slasher? Ano, další slasher. Čím vyniká? Vůbec ničím, což je na něm asi to nejsmutnější. Tedy samozřejmě za předpokladu, že nejste zavilí fanoušci „Policejní akademie“. V takovém případě by vás mohlo nadchnout, že se v jedné z rolí objeví Steve Guttenberg, kterého si právě ze zmiňované komediální série určitě budete pamatovat. Minimálně z prvních dílů, protože později to vzdal.

 Kde jsou doby Policejní akademie?

Tady se objeví na začátku a hned zase mizí. Dělá totiž chlapíka, který do krámů vozí pivo. To je džob. Ale my se musíme více soustředit na skupinu lidí, kteří mají něco společného s jedním obchodem. Pracují zde, mají zde známé anebo zde nakupují. Prostě takoví „Clerks“ v hodně béčkovém a v hodně nudném provedení bez zajímavých postav a keců, které fyzicky bolí.

 Měla být tou hezkou.

Nějakou dobu musíme poslouchat, jak se postavy baví a skutečně to není nic, co by bylo jakkoli zajímavé. S tím se nedá nic dělat, tvůrci neměli na to, aby napsali vtipné dialogy. Ani herci neměli na to, aby dialogy a scény nějak vtipně zahráli. Takže jen čekáme, co se stane. A ono se stane to, že postavy najednou začnou umírat. Někdo po nich jde. Nějaký vrah. Někdo hodně nebezpečný.

 Tohle je asi ten divný.

I když nevidíme vrahovi do obličeje, je na první pohled jasné, kdo jím bude. Ale to je celkem jedno. Snímek skoro, jako kdyby hrál na to, že zde budou zajímavá úmrtí. A skoro jako kdyby se i snažil o to, aby zde byla úmrtí explicitní. Ale všechno je to opravdu jen jako, protože nic není dotaženo do konce a pár dobrých záběrů na krvácející rány to prostě nezachrání. Snad jen dvě poslední smrti jsou docela dobré. A možná i vtipné.

 Postavy se možná baví, divák nikoli.

„V úzkých“ je snímek, který nemá co nabídnout, a to ani jako horor/slasher, ani jako komedie. Není vtipný, což je jeho velký problém. I když by zde byly nějaké scény, které se skoro snaží o to donutit diváka k úsměvu, ve skutečnosti se to ani jednou nepovede. „V úzkých“ se jen poklidně zařadí po bok dalších vyvražďovaček, které směle zapadnou do zapomnění, což je nakonec jen dobře.

 

Hodnocení: 30 %

Hororové filmy (slasher, béčka, survival, vrazi)


Přidat komentář