Vampirella (1996)

10%
Jedna hodně nepovedená komiksová adaptace.

Vampirella

USA, 1996, 82 minut

 

Režie: Jim Wynorski

Scénář: Gary Gerani  podle komiksu Forresta J. Ackermana

Hrají:

Talisa Soto (Vampirella)

Roger Daltrey (Vlad / Jamie Blood)

Richard Joseph Paul (Adam Van Helsing)

Brian Bloom (Demos)

 

Jim Wynorski rozhodně není zárukou dobrého filmu, spíše naopak, můžete si být jistí, že tohle bude hodně pokleslé řemeslo. Na druhou stranu je zde ale komiksová předloha. Jasně, dějově to není nic skvělého, ale Vampirella má jednu velkou výhodu. Je prostě sexy. A o to s ní jde v první řadě. Co tedy budete čekat od stejnojmenného filmu? Asi také to, že bude sexy.

 Tak to je ona.

Jim Wynorski ale tuhle část naprosto nezvládl a neprezentoval Vampirellu jako sexy ženu, která je svým způsobem silná i neodolatelná zároveň. Nechci tvrdit, že Talisa Soto není hezká žena, ale její Vampirella je prostě nudná, nezajímavá, nemá žádný charakter a je prostě plochá. A co si budeme povídat, ani nějak extra sexy mi nepřišla, abych z ní byl úplně odvázaný.

 Vlastně ani moc sexy není...

Příběh na tom není lépe a je také plochý a jednoduše hloupoučký. Vlastně je to příběh o pomstě, ale pomstě, která je prováděna tak nudným způsobem, že vás to ani na chvíli nedostane. Vampirella žije na planetě Drakulov, kde by bylo všechno v pohodě, protože místní upíři pijí vodu. Ale zlý Vlad založil kult, který jde jen po krvi. Naštěstí ho chytla místní policie.

 Ale na nerda to stačí.

Takhle by ale příběh skončil moc jednoduše, a tak Vlad unikne a přitom ještě sejme Vampirellina tatíka. To mladou ženu docela naštve, a tak se rozhodne vydat po Vladově stopě, která vede na Zemi. A tam už to začíná být skutečně otravné. Ani nějaké to odhalené prso – ani jedno nepatří hlavní hrdince – vás moc nenadchne, protože děj je prostě hloupý a bez nápadu.

 Tohle je zlý Vlad.

Když se řekne Vampirella, představím si sexy upírku. Snímek „Vampirella“ ale tohle chce snad popřít a popravdě si myslím, že divácky zajímavější je porno parodie, která také vznikla. Wynorského „Vampirella“ v sobě nemá nic, co by vás dokázalo nabudit, nic, co by budovalo napětí, bylo vtipné, nebo prostě nějak vybočovalo z té šedivé nudy, která se táhne od začátku do konce.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (upíři)


Přidat komentář