Vampz! (2019)

5%
Upírský film, jemuž je lepší se vyhnout.

Vampz!

USA, 2019, 76 minut

 

Režie: Ramsey Attia

Scénář: Omar Attia a Leonard Buccellato

Hrají:

Lilly Lumière (Simone Castillo)

Christal Renee (Ashlee Barnes)

Denis Ark (Marcus Denning)

Louis Rocky Bacigalupo (Sam Castillo)

 

Je to špatné, když se tvůrci snaží o nějakou stylizaci filmu a ono to dopadne tak, že je výsledek ještě horší než lepší. To je přesně případ filmu „Vampz!“, který má specifickou vizuální stránku, která je prostě hnusná a jen přidává dílku další hřebíček do rakve, která už je i takhle pořádně zatlučená. Tohle je přesně ten film, u něhož si řeknete, že ani tohle by vám nestálo za tu námahu. To radši film ani nemít.

Na dokoukání budete potřebovat povzbuzení.

Upíří horor je žánr, který jev současnosti hodně přeplácaný, hodně se tvůrci zaměřili na to, aby z upírů udělali krásná stvoření, anebo jsou tu zase tací, kteří jim chtějí vrátit jejich zvířeckost. A pak je tu snímek „Vampz!“, který se nesnaží snad o nic. Chce to být upírský film, chce to v sobě mít něco mafiánského, což je ještě tristnější a chce to být cool. Ani jedno nevychází. A ani trochu.

To je ale parta...

V hlavní roli je mladá upírka nebo rádoby upírka nebo prostě něco, která se musí spojit se svou divnou spolubydlící a ještě lovcem upírů, protože se zde objevilo něco, co je ještě temnější, ještě nebezpečnější. Jako tohle samo o sobě až tak vyloženě špatně nezní, ale v konečném důsledku je to prostě něco, co je hodně blbě natočeno a ani jako béčko to nefunguje.

Divný týpek.

Celkově děj a sledování filmu „Vampz!“ padají na tom, že je to prostě otřesně natočeno. Žádná scéna není vygradována, protože nato neměl schopnosti jak režisér, tak ani jeho herecké osazenstvo. Tady se skutečně sešla parta lidí, která neuměla hrát, neměla k tomu cit a prostě jen odříkávala nějaké své repliky. Kdyby alespoň afektovaně, ale tady je všechno tak unylé, že se přistihnete jak mlátíte hlavou do zdi.

Ona je taky zvláštní.

Ne, tohle vskutku není zážitek, který byste si chtěli dopřát. Snímek „Vampz!“ není hrozný proto, že by obsahoval odporné násilí, není hnusný proto co by zobrazoval, ale je jednoduše hnusný proto, že je sprostě hnusně natočený. Tohle není něco, na co by se dalo koukat, a to ani tu hodinku a čtvrt, která se na první pohled nejeví moc dlouhá. Přesto je to utrpení, které se jeví nekonečné.

 

Hodnocení: 5 %

 

Hororové filmy (upíři)


Přidat komentář