Van Helsing: 4. sezóna

55%
A čtvrtá sezóna jde ještě kousek nahoru.

Van Helsing: 4. sezóna

13 dílů, 2019

 

Tvůrce: Neil LaBute, Gorrman Lee, Shevon Singh a další

Hlavní postavy:

Kelly Overton (Vanessa Van Helsing)

Jonathan Scarfe (Axel Miller)

Aleks Paunovic (Julius)

 

U třetí série musím dát trochu lepší hodnocení, protože je přece jen vidět, že se seriál trochu nakopl, dovede být docela dramatický, stejně jako vás pořád dovede zavést na divná místa. Některé díly by bylo skoro lepší vystřihnout, ale tak člověk nemůže chtít všechno. Je ale fajn vidět, že se seriál vyvíjí k něčemu relativně snesitelnému a dostal se už z mého pohledu lehce nad průměr.

Krasavci.

Nevím, jestli je to jen můj pocit, ale celkově mi přišlo, že čtvrtá sezóna je taková temnější, už jsem neměkl tolik dojem, že se dívám jen na něco, co je temnější fantasy, ale už tu jsou hororové prvky a z některých soubojů už je cítit, že je to i nepříjemné. A jedno useknutí hlavy se opravdu povedlo. Jak je to prováděno v několika seknutích... no, prostě to má ten správný efekt.

Vanessa válí.

Pak jsou tu sice zdlouhavé vztahové pasáže, kde mají tvůrci pocit, že vztahy mezi postavami, někdy stále ještě rádoby překvapivě odhalovanými, dokážou nějak zaujmout, ale musím říct, že tohle je prvek, který mi byl tak trochu ukradený. Ale nevím, čím to je, ale Vanessa už mi tolik nevadila. Asi už jsem si na ni také zvykl a jako hlavní postavu jsem ji prostě přijal. Co mi zbývalo...

Asi nějaký rituál.

Skutečnost, že se tvůrci odvážili pokračovat, se dále podepisuje na tom, že jsou zde kvalitnější triky, jsou zde kvalitnější souboje a celkově má člověk pocit, že CGI není tolik, respektive je lepší než bývalo. Tohle je něco, co dělá seriál „Van Helsing“ koukatelný, i když mám pořád pocit, že z hororového námětu se dalo vykřesat něco temnějšího, ale to se asi tvůrcům moc nechtělo.

Holky, jde se na to.

Čtvrtá série amerického seriálu „Van Helsing“ musela fanoušky nadchnout. Je zde nějaký další vývoj, jsou zde zajímavé nové postavy, objeví se i více známých tváří. Já pořád z tohoto seriálu nejsem vyloženě nadšený, ale musím uznat, že jsem docela zvědavý na to, zda se bude tvůrcům dál dařit posouvat seriál celkem zajímavým a stále lehce rostoucím směrem. Teď už je to aspoň dobré.

 

Hodnocení: 55 %

 

Hororové filmy (upíři)


Přidat komentář