Versus (2000)

40%
Japonský horor, kde jde o zombie z minulosti.

Versus

Japonsko, 2000, 119 minut

 

Režie: Ryûhei Kitamura

Scénář: Ryûhei Kitamura, Yudai Yamaguchi

Hrají: Tak Sakaguchi, Hideo Sakaki, Chieko Misaka

 

Pokud se vám líbil seriál, který je na českém Netflixu uváděn jako „Království zombie“, v originále prostě jenom „Kingdom“, tak by vás snímek „Versus“ mohl zaujmout, protože ukazuje, že propojení zombie a historie rozhodně není vyloženě netradiční, ale minimálně už v roce 2000 v Japonsku něco na ten způsob natočili. Jak se ale ukazuje, ne v každém provedení je to skvělá jízda.

Bum bum.

Snímek „Versus“ vás rovnou hodí do situace, která je docela pěkně natočená, má ten správný drive, je prostě zajímavá. Několik historických postav tu bojuje s jinými, prostě banda chlapíků se rube meči, někteří umřou a pak se zase zvednout. Má to správný nádech béčkového hororu, vůbec nevadí, že je to levné, prostě to tak nějak funguje. Má to náběh na něco příjemného.

Cool vizáž.

A pak se dostáváme do současnosti a vy si tak nějak řeknete, proč vlastně bylo nutné, abychom se dostali do současnosti. Úvodní scéna už se najednou nejeví tak cool, najednou se jeví jen jako něco, co chce za každou cenu vysvětlit, o čem vlastně snímek bude a jak to bude probíhat, co se asi stane dál. A přesně takové to je, nečeká na nás žádné překvapení. Velká škoda.

Asi bolí.

V současnosti se v podstatě děje to samé. Skupinka gangsterů se v lese střetává se skupinkou uprchlých vězňů, což nakonec vede k tomu, že odhalují, jaké je tajemství tohoto lesa. Ano, mrtví se zde probouzejí a vrací se do života. Tedy do toho velmi omezeného, krvavého a mezek chtivého života zombie. To je celé. Už to jen chce pořádnou dávku krve, aby proběhl nějaký ten masakr.

Schytal to.

Japonský horor „Versus“ je na první pohled celkem zajímavý historický zombie žánrový mix. Na pohled druhý je to jen obyčejná zombie akčárna, nic víc. Jasně, ještě se zde hraje na to, že jsou zde nějaké postavy skoro jako vystřižené z mangy, ale ani ty nezachraňují jinak relativně předvídatelný a v konečném důsledku i nezajímavý film. Velká škoda, protože nějaký ten potenciál to rozhodně mělo.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (zombie, vrazi)


Přidat komentář