Vetřelec vs. Lovec (2007)

5%
Nemám rád tyhle parazitující filmy, které jsou navíc tak neskutečně hloupé a nesmyslné.

Vetřelec vs. Lovec

AVH: Alien vs. Hunter

USA, 2007, 85 minut

 

Režie: Scott Harper

Scénář: David Michael Latt

Hrají:

William Katt (Lee Cussler)

Dedee Pfeiffer (Hilary)

Wittly Jourdan (Tammy)

Randy Mulkey (Valentine)

 

Tohle je přesně typ filmu, kde už člověk ani nemá sílu nic psát. Sedíte, díváte se na to a vidíte, jak je všechno špatně. Je to tak špatné, že vás až některé scény bolí. Tohle je přímo fyzické utrpení. Asi hlavně proto, že už toho člověk tolik viděl a říká si, proč se musí točit takové srajdy, respektive, proč by se za takové srajdy mělo platit. Koupil jsem si DVD s pěkným obalem, naštěstí stálo jen málo, protože tohle je opravdu jen cena za dabing, což je jediná přidaná hodnot. Film sám by se měl pouštět začínajícím filmařům jako ukázka toho, co nedělat a proč to nedělat.

Jeden ošklivec.

Herci jsou naprosto příšerní. Je to jako sledovat bandu vymytých mozků, které někdo pustí do lesa a nechá je blbnout. Všichni mají utíkat a dělat dojem, že se bojí a zároveň přesně ví, co dělají. Neví. Jejich myšlenkové pochody, o něž se s divákem dělí, jsou ukázkou toho, že někdo v Americe hodně zanedbával osnovy základního vzdělání, nemluvě o tom, že smysl pro humor nejspíš umřel s Andy Kaufmanem.

Druhý ošklivec.

Příběh není zrovna nějak komplikovaný. Je to takový parazit, který zneužívá dobrého jména filmů, jako jsou „Vetřelec“ a „Predátor“ a jejich crossovery. Dobře, ani ty crossovery nejsou nic moc, ale tohle je prostě hnusná vykrádačka. Na planetě, asi Zemi, bohužel, se objeví dva druhy strašlivých příšer. Jde jedna po druhé? Možná, ale to je jedno, protože důležitější je zaměřit se na lidské hrdiny, kteří pobíhají jak křečci v labyrintu a myslí si, že něco zmůžou proti hrůze z vesmíru.

Třetí podivín.

Film je plný emotivních scén, ze kterých se vám zvedne kufr. Postavy se snaží dát příběhu nějaký smysl, dokonce i nějakou hloubku, ale ono je to prostě tak příšerné, tak neforemné a hloupé, že se s tím prostě nic udělat nedá. Je to jako píchnout do květináče svíčku a říkat tomu narozeniny. A k tomu ještě špatné triky, které jen dokazují, že se tvůrci museli soustředit na hloupé postavy, protože neměli moc peněz.

Nová olympijská disciplína - běh vedle auta.

Tvůrci by zasluhovali jednu pěstí přímo do obličeje, že natočili něco tak hloupého, tak neoriginálního a ještě se u toho tváří, že vám dávají něco, co vám zatřese světem. Zatřese, ale v tom smyslu, že už nikdy nebudete chtít vidět žádnou televizní hororovou produkci. Ty herecké výkony, to je vážně běs. Byl u toho vůbec režisér? Věděl někdo, co se děje na place? Možná ani ne. Ale to stejně není omluva. Chce se mi křičet...

 

Hodnocení:  5 %

Vaše komentáře

Megan
Tak k tomu není třeba skoro vůbec nic dodávat, autor to napsal za mě. Dopodrobna výstiženy všechny mé pocity od začátku do konce. Jak jsem již napsala Asylum dokáže udělat béčko úplně ze všeho. V těch filmech Sharkanado je aspoň nějaká kreativita, tady je to hnus fialový, který jen špiní dobré jméno Vetřelec filmu. Nemluvě o tom, že příběh je zasazen do absolutně nepřijatelného prostředí, kdyby to bylo aspoň ve vesmíru. No trošku jsem se rozepsala, ale což. Pěkný článek.;)
Megan 26.08.2014 13:03:11 Reagovat Přidat nový komentář
Martin Štefko
Jsem moc rád, že se článek líbil. Snad jich tu bude víc zajímavých :-)
Martin Štefko 26.08.2014 13:53:15 Reagovat Přidat nový komentář
Hororové filmy (příšery, béčka, vrazi, mimozemšťani)


Číst komentáře