Vládce prokletých přání 2 (1999)

60%
Druhý díl není vyloženě skvělý, ale docela mě bavil.

Vládce prokletých přání 2

Wishmaster 2: Evil Never Dies

USA, 1999, 96 minut

 

Režie: Jack Sholder

Scénář: Jack Sholder a Peter Atkins

Hrají:

Holly Fields (Morgana)

Chris Weber (Eric)

Andrew Divoff (Djinn / Nathaniel Demerest)

Vyto Ruginis (Hosticka)

 

Snímek „Vládce prokletých přání“ mě svým pojetím vyloženě nenadchnul, a tak jsem byl docela zvědav na to, jestli se ve druhém díle podařilo něco lepšího, jiného, odlišného. A musím říct – možná i proto, že jsem si zvykl na to, jak je celé téma pojaté – se mi druhý díl docela líbil. Není to nic skvělého, ale je to docela fajn béčko, které mě potěšilo a po jedničce i celkem zaujalo.

Zlý ksicht.

Snímek nemá žádnou skvělou zápletku, prostě šlo jen o to, aby se zase do své role nějak dostal džin, který je schopen plnit přání, a to způsobem sobě vlastním, aby vás nakonec přinutil vybrat si všechna přání, i když nebudete chtít. A vy nebudete chtít, protože jedno přání bude plněno děsivěji než to druhé. Ale budete muset, protože jinak to bude ještě horší. A horší.

Pořádná potvůrka.

Na začátku filmu se nacházíme v muzeu, kde dochází k loupeži, která končí celkem tragicky. Jeden lupič je postřelen policistou, dost zle, policista je také postřelen, a to kolegyní zloděje, ale co je horší, do toho je rozstřelen i rudý drahokam, v kterém byl vězněn džin. Ten je na světě a potřebuje tisíc duší, aby mohl na Zemi vypustit démony. Stačí jedno přání a duše dané osoby je jeho.

Co na nás čeká?

Džin má skvělý nápad, a to ten, že se nechá zavřít do vězení, protože tam je spousta duší, které mají různá přání. V patách mu jsou zatím ti, co se snaží o to, aby nebyl svět démony zničen. A my sledujeme, jak se tvůrcům daří hodně dobře zvládat triky a sem tam přijít s nějakým tím skutečně dobrým nápadem, pokud se přání a jejich plnění týká. A je to místy krásně hnusné.

A ještě nějaký ten zlý ksicht.

Snímek „Vládce prokletých přání 2“ je taková čistá hororová zábava, kde budete dobře naladění díky tomu, že jsou zde hnusné scény, které k tomu patří, že je zde záporák, který je natolik charismatický, že stačí jeden jeho pohled, abyste věděli, že to je skutečně ten správný hajzl. A tohle Andrew Divoff splňuje dokonale. Díky němu je druhý snímek stále nadprůměrný.

 

Hodnocení: 60 %

 

Bleskovky (gore, příšery, béčka, komedie)


Přidat komentář