Vyhlášení výsledků 3. literární soutěže

Konečně se můžete pokochat tím, kdo zvítězil ve 3. ročníku literární soutěže pořádané naším webem.

Tak a konečně je tady, na co jste celou dobu čekali. Takže bez rozpakování výsledky třetího ročníku literární soutěže na serveru Horor Web (dříve Necronomicon):

1

Vít Martin Matějka

Plyšák

2

Honza Vojtíšek

Koledu nebo něco provedu

3

Michaela Neuvirtová

O večeru halloweenském

4

Tomáš Kratochvíl

Melinbrosia

5

Michaela Cvejnová

Sss

6

Eva Maříková

Přitažený za vlasy

7

Vojtěch Zvelebil

Návštěva ze starých časů

8

Michal Matoušek

Martin Kroloch

9

Jakub Ullmann

Krok od zatracení

10

Helena Drdlová

Mám pod postelí bubáka!

11

Klára Kubíčková

U zrcadla

12

Ondřej Kocáb

Navždy spolu

13

Tereza Kadečková

Tanec s duchy

14

Roman Vaněk

Samhain

15

Adéla Rosípalová

Démoni a duchové o Halloweenu

16

Petr Šuráň

Ratolesti

17

Petr Boček

Dýňová kalamita

18

Eliška Hrachová

Ztracená vzpomínka

19

Veronika Schreiberová

Áách jo, Halloween

20

Mirek Šváb

Skrýš

21

Jana Hollmann

Chata hrůzy

22

Lukáš Záleský

Vítejte v Little Stone

23

Lenka Dvořáková

Hostina

24

Tereza Yeny Stratilová

Halloween v Andoveru

25

Barbora Zakonovová

Halloween

26

Tereza Janošcová

Dismay dcera temnoty

27

Martin Koreček

Noční

28

Vilém Koubek

Rok

29

Jiří Sivok

Jen víra

30

Nikola Marešová

Usínání

31

Zuzana Moravcová

Střepiny strachu

32

Karolína Kristlová

Zastaralý dům

33

Kateřina Richtrová

Kara a Hallowen

Pokud jste se pokochali výsledky, tak mi dovolte jako hlavnímu organizátorovi a také jednomu ze tří porotců, abych se k soutěži trochu vyjádřil. Nejprve bych rád trochu shrnul nějaké nešvary, které se objevily a objevují se pravidelně:

  • Otevřu povídku a vyskáče na mě červeně podtrhaný text, a nikoli proto, že mám špatně nastavený jazyk. Přišla jedna povídka, která byla na necelou stránkou, a bylo v ní okolo 50 gramatických chyb. To je prostě moc. I to, jak je povídka napsaná, jak je správná čeština, to rozhoduje.
  • Neposílejte mi povídky v textu e-mailu. Posílejte to vždy jako přílohu v souboru DOC, DOCX, případně PDF, RTF nebo ODT. I tohle trochu svědčí o tom, že jste si z povídkou dali práci a nesesmolili jste mi jí jen připsaní e-mailu.
  • Čtěte po sobě povídky. Musím říct, že bylo hodně povídek, které mi přišly bezchybné, ale zároveň hodně těch, u kterých jsem měl pocit, že je po sobě autor ani pořádně nepřečetl a rovnou je poslal. Soutěž většinou vyhlašujeme poměrně včas, a tak se na ni můžete připravit.

 

K tomu negativnímu je to asi všechno, i když by se asi dalo mluvit také o tom, že v některých případech ke splnění tématu moc nedošlo a autor prostě napsal, že se povídka odehrává 31. října. Ono to v podstatě stačí, ale když měla povídka spojitost s Halloweenem a jeho tradicemi a podstatou, hned nám to přišlo zajímavější. Takže ano posuzujeme i téma.

 

Co mě ale skutečně nadchlo, to byla skutečnost, že přišlo dost povídek, které byly natolik kvalitní, abych se třeba nebál z nich udělat sbírku. Navíc by to byla sbírka celkem obsáhlá, což se mi líbilo. V tomhle je soutěž velmi dobrá, protože se oddělí zrno od plev a vy hned máte přehled o tom, jaké jsou kvalitní povídky. Do budoucna určitě budeme přemýšlet o tom, že by vyšel sborník povídek v knižní podobě, případně i v PDF, ale to až podle toho, jak se budou vyvíjet další ročníky a jak to bude s financemi.

 

Na závěr chci pogratulovat všem účastníkům a poděkovat vám, že jste zaslali své povídky. Vítězové asi budou nejšťastnější, ale já doufám, že ani další nebudou zklamáni a třeba zkusí i příští ročník, o kterém budeme včas informovat.

Vaše komentáře

Brog
Takže letos ještě žádný sborník nebude? Ani třeba se zpožděním kvůli případnému zařizování?
Brog 01.11.2014 21:44:36 Reagovat Přidat nový komentář
Martin Štefko
S odstupem času je možné, že sborník skutečně vyjde, ale povídky se od nového roku budou postupně objevovat na těchto stránkách.
Martin Štefko 02.11.2014 10:50:46 Reagovat Přidat nový komentář
Helena Drdlová
Gratuluju všem umístěným :). Trochu se bojím, že zrovna v mém případě by se dalo mluvit o ne zcela odpovídajícím splnění tématu, každopádně ale můžu říct, že jsem za své umístění ráda. Můžu se zeptat, jestli (případně kdy) budou soutěžní povídky vystavené tady na webu? Některé mě podle názvu docela zaujaly, a ráda bych si je přečetla...
Helena Drdlová 01.11.2014 22:34:20 Reagovat Přidat nový komentář
Martin Štefko
Od nového roku se objeví postupně všechny, nejprve ty nejlepší až postupně k poslednímu místu.
Martin Štefko 02.11.2014 10:52:04 Reagovat Přidat nový komentář
ANONYM
Dobrý den, tato soutěž mě velice zaujala, bohužel jsem si jí ale všimla pozdě a nestihla jsem povídku napsat. Zajímalo by mě, kdy plánujete další soutěž. Děkuji předem za odpověď:)
ANONYM 04.12.2014 20:20:55 Reagovat Přidat nový komentář
Martin Štefko
Dobrý den! Po Novém roce bude oficiálně vyhlášen další ročník.
Martin Štefko 04.12.2014 21:39:55 Reagovat Přidat nový komentář
ANONYM
Jen si trošku porýpnu.... :-D Po přečtení všech tří vítězných povídek v Howardu stále dumám nad tou vítěznou, kde je ta sakramentská halloweenská tématika..... Jen jestli tam ve vítězství nehrála roli ta "nenápadná" podlézavost na začátku povídky ohledně soutěže a tohoto webu.... :-D :-D Povídku tím rozhodně nesnižuji, nápad i zpracování jsou určitě zdařilé. Jen ten Halloween tam nějak postrádám, což u vítězné povídky mi přijde jako nedostatek... Osobně ze tří nejlepších nejvíce hodnotím povídku Honzy Vojtíška, třetí povídka mi trošku zapadá. Ale jinak za soutěž chválím a třeba se někdy dokopnu k přečtení i některých dalších povídek, jestli tam není nějaký zapadlý klenot... ;-) :-)
ANONYM 14.02.2015 11:49:59 Reagovat Přidat nový komentář
Martin Štefko
Jestli hrála roli úlitba, to si nejsem až tak jistý, ne všichni porotci mají k webu až tak silný vztah. Přesto se všichni jednomyslně shodli na tom, že tahle povídka bude vítězná. Ale samozřejmě, že mě napasování naší soutěže do povídky potěšilo.
Martin Štefko 16.02.2015 10:11:23 Reagovat Přidat nový komentář
Estrellita
Zdravím, takže jestli tomu dobře rozumím, téma třetí soutěže bylo "Halloween"? Nepodařilo se mi to nikde najít, až tady v komentáři výše. Než si začnu číst v povídkách toho kola, potřebuji to vědět, abych splnění tématu případně zohlednila v hodnocení.
Estrellita 01.12.2016 08:21:02 Reagovat Přidat nový komentář
HOROR WEB
Ta témata jsem ti chtěl napsat, ale zapomněl na to. Byla následující: 1. ročník: Vánoční horor 2. ročník: Hororová dovolená 3. ročník: Démoni a duchové o Halloweenu 4. ročník: Český horor 5. ročník: Horor založený na pověstech
HOROR WEB 01.12.2016 08:27:03 Reagovat Přidat nový komentář
Estrellita
Dobře, díky moc. Já osobně nemám ráda Halloween. Je to pro mě jen americká maškaráda a ať se snažím sebevíc, nenacházím na něm nic strašidelného... Tak snad to zdejší povídky změní. :)
Estrellita 01.12.2016 08:31:02 Reagovat Přidat nový komentář
Soutěže, akce, zajímavosti (duchové, vrazi)


Číst komentáře