Welcome to Hell (2018)

20%
Pár hororových povídek z Británie, které ani nestojí za to vidět.

Welcome to Hell

Velká Británie, 2018, 93 minut

 

Režie: Tony Newton, Sam Mason-Bell, Michael Aguiar, James Cullen Bressack, Brad Bruce, Colin Clarke, Henrik Bjerregaard Clausen a Jeff Kacmarynski

Scénář: James Cullen Bressack, Jeff Kacmarynski, Jason Marsiglia, Sam Mason-Bell, Tony Newton, Tony Newton a Mads Zaar Riisberg

Hrají:

Bill Oberst Jr.

Calico Cooper

Nicholas Adam Clark

Tim Moran

 

Nebudu chodit kolem horké kaše, snímek „Welcome to Hell“ je tu spíš jen proto, abyste se na něj podívali jen v případě, že skutečně máte rádi horor a chcete vidět všechno, co nabízí, a to i třeba v té horší kvalitě. Přesně to je i případ britského povídkového hororu „Welcome to Hell“. Jeho forma a provedení jsou prostě tristní a je naprosto jedno, že to je levná, nezávislý horor.

Červená se line záře.

Když máte dobrý nápad, je to super, ale takový dobrý nápad se musí přetavit do podoby filmové způsobem, který bude dostatečně zajímavý, který vás bude bavit. To se bohužel nepovedlo ani jednou povídkou. Pokud už je zde nějaký nápad – a to bych zase tvůrcům křivdil, kdybych řekl, že ne – tak je jeho provedení natolik špatné, že ten dojem z nápadu prostě odplyne.

Já si to moc neužil...

Jak jsem napsal, film „Welcome to Hell“ je povídkovým hororem, takže zde najdete několik povídek – celkem sedm – které se zabývají hororem z různého aspektu. V některých případech se snaží až o psychologickým realistický horor, v jiných případech se do toho dostává i trochu toho nadpřirozeného, paranormálního aspektu. Ani v jednom případě nebudete mít pocit, že jste se dostali do pekla. Tedy pokud peklo není sledování takového filmu.

Dost nudné scény.

Jednotlivé povídky ve filmu „Welcome to Hell“ sráží především jejich provedení. Ať už se jedná o herecké výkony, které jsou místy hodně špatné – „Maternal Instincts“ je povídka, která měla zajímavý nápad, ale právě herci ho srazili ke dnu – anebo i o režisérské ztvárnění, které nemá správný tah a které nedovede ani celkem ucházející pointu podat tak, aby diváka opravdu zasáhla.

Fakt.

Britský hororový snímek „Welcome to Hell“ je ukázkou špatné filmařiny, s tím se nedá moc dělat. Můžete se snažit zde najít něco, co vás zaujme, ale nejsem si jistý, že to skutečně najdete. Povídky nejsou stejné, jsou různorodé což je fajn, na druhou stranu chybí nějaký rámec, který povídkovým filmům celkem sluší. Takhle je to jen parta režisérů, každý si točil svoje... a každý bohužel celkem špatně.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (béčka)


Přidat komentář