What's Eating Todd? (2016)

15%
Co asi žere Todda? Ona vás odpověď ani zajímat nemusí.

What's Eating Todd?

USA, 2016, 88 minut

 

Režie: Renata Green-Gaber

Scénář: Brandi Centeno

Hrají:

Madison Lawlor (Valerie)

Adam Michael Gold (Todd)

Phil Biedron (Alex)

Scott Alin (Duane)

 

Snímek „What's Eating Todd?“ je klasickou ukázkou toho, že lidé chtějí točit filmy, ale prostě na to nemají. Renata Green-Gaber je toho příkladem, ale ruku v ruce s ní jde i scénář, pod kterým je podepsána Brandi Centeno. Dámy si asi řekly, že horor točí každý, tak proč by to také nemohly zkusit ony. Právě snímkem „What's Eating Todd?“ si daly celkem jasnou odpověď. Prostě na to nemají.

 Hlavně být v pohodě.

Snímek začíná klasicky – už je to vážně docela nudné – jak skupina mladých lidí jede někam tábořit. Jako kdyby polovina hororů musela začínat tak, že mladí lidé budou někde kempovat nebo si najdou někde osamělou chatu v lesích. Nějak jsem o tom tolik nepřemýšlel, ale to skutečně není možné přijít s nějakým lepším námětem/východiskem, které by alespoň trochu dýchalo novotou?

 Hezká holka nechybí.

Aby toho nebylo málo, tak si tahle skupinka mladých lidí vypráví historky, které jsou pěkně děsivé. Tedy oni si myslí, že jsou děsivé, ale nic skvělého to skutečně není. Nejhorší je, že jednu vypráví jeden místní buran. Asi se dá počítat s tím, že to nebude jen tak nějaká historka, ale že bude založena na pravdě. V oblasti se skutečně děly zlé věci. Mladí je mají zažít na vlastní kůži.

 Drsné to je.

Snímek „What's Eating Todd?“ nenabízí nic, co by nenabízel každý třetí horor. Jsou zde vtipy, které nejsou vtipné, je zde špatně napsaný scénář, nechybí nevalné herecké výkony, ale s tím se počítá. Smutné je, že tu jsou i záběry z ruční kamery, které bych osobně nikde kvůli kvalitě ani nepublikoval. A do toho se ještě snímek místy bere až moc vážně, přitom k tomu nemá nic, čím by svou sílu podložil.

 I na pitvu dojde.

Horor „What's Eating Todd?“ je filmem, který je pro dnešní dobu celkem typický. Jedná se o horor, který natočil někdo, kdo má horory rád, ale nemá ani trochu tušení o tom, jak se horor točí. Prostě vezme tu nejjednodušší zápletku a tu znovu natočí, podle sebe a špatně. Jasně, kopírování nápadů je celkem normální, ale tohle je naprosto bez nápadu a ve špatném provedení.

 

Hodnocení: 15 %

Hororové filmy (slasher, survival)


Přidat komentář