Wind Walkers (2015)

20%
Trocha toho hororu z indiánských pověr.

Wind Walkers

USA, 2015, 93 minut

 

Režie: Russell Friedenberg

Scénář: Russell Friedenberg

Hrají:

Glen Powell (Sonny Childe)

Rudy Youngblood (Matty Kingston)

Zane Holtz (Sean Kotz)

Johnny Sequoyah (Willow Samuelson)

 

Celkem dobře zahrané nic. Tak by se bohužel dal charakterizovat snímek „Wind Walkers“, americký horor, který vychází z celkem jednoduché premisy, kterou bohužel nijak moc nerozvíjí, spíše se jen snaží o to, aby se zaplnila hodinu a půl dlouhá stopáž, a to pomalým tempem, které nemusí hororu vždy sednout. V tomhle případě se rozhodně nepovedlo zvolit správné tempo.

Je ráda, že se vrátil.

Snímek „Wind Walkers“ se točí kolem celkem jednoduchého základu, jímž je skutečnost, že se skupina lidí, kteří to mají v hlavě nebo v životě celkem porouchané, vydává na lov. Nic světoborného, prostě chodí divočinou, čekají, sem tam je hodně ticho, sem tam něco prohodí. Jenže do toho se začne dít něco, co nikdo nečeká. Někdo začíná zabíjet samotné lovce a není jasné, kdo po nich jde.

Tenhle už rád není.

Už od začátku je ale zřejmé, že půjde o nějakou indiánskou legendu, protože na začátku nám indián vypráví jeden příběh. A indiáni jsou i lovci, tedy někteří z nich. A pak je tu spousta divných lidí, až se nakonec objeví ten, který je skutečně nejdivnější. To by měl být vrchol filmu, ale nutno říct, že to se nekoná. Vizuálně není jeho pojetí špatné, ale stejně vás nedovede pro film nadchnout.

Pěkná příšerka.

Celý film je vlastně jen o lovu. Je to hon kočky na myš, kdy myši nějakou dobu netuší, že jsou lovnou zvěří, a pak ještě chvíli netuší, kdo je ta kočka. Jakmile se kočka objeví, čekáte, jestli se najde taková myš, dostatečně silný Jerry, jenž bude schopen se kočce postavit a porazit svého Toma. I když tenhle tom je pořádně drsný a rozhodně nebude snadné se s ním vypořádat.

Hladová příšerka.

Nemůžu si pomoct, ale snímek „Wind Walkers“ mi přišel jednoduše takový nijaký. Herci se ve vypjatých momentech celkem snaží, jsou uvěřitelní, ale jakoby jinak neměli co hrát a jakoby se ani divák nakonec neměl na co koukat. Snímek je prostě příliš jednoduchý, příliš nezajímavý, příliš průhledný, kdy zde vlastně ani není nic, co by vás mělo nějakým způsobem strhnout.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (survival, vrazi)


Přidat komentář