Wish Upon (2017)

40%
Přání vás může stát život. Anebo někoho jiného.

Wish Upon

Kanada, USA, 2017, 90 minut

 

Režie: John R. Leonetti

Scénář: Barbara Marshall

Hrají:

Joey King (Clare Shannon)

Ryan Phillippe (Jonathan Shannon)

Ki Hong Lee (Ryan Hui)

Mitchell Slaggert (Paul Middlebrook)

 

Máte někdy taková přání, o kterých byste skutečně chtěli, aby se splnila? Třeba si přejet, že by bylo super mít hodně peněz. Krásné auto. Velký dům. Anebo já nevím, co všechno byste si přáli. Ale většinou to nepadá jen tak do klína. Většinou se musíte hodně snažit anebo hodně krást, aby se vám něco takového podařilo. Ale hrdinka filmu „Wish Upon“ to má trochu jinak. Jí se přání plní.

 Stačí si jen přát.

Clare Shannon (Joey King) neměla zrovna radostné dětství. Respektive měla, ale pouze do určité doby. Pak si jednou šla hrát, jezdila na kole asi dvě minuty, a když se vrátila domů, našla maminku oběšenou. Tohle je zrovna něco, co ve vás zanechá pořádné následky. Na Clare se to projevuje v podstatě jen tak, že je trochu emo. Nemá moc kamarádů, a trochu jí šikanují.

 Kamarádky na život a hlavně na smrt.

Relativně šokující úvod nemá pro další dění skutečně pořádné opodstatnění, je jasné, že tvůrcům šlo hlavně o to, aby zde měly nějaké vypjaté momenty, které pak možná ještě použijí. Clare nám ale od smrti matky vyrostla a žije se svým otcem (Ryan Phillippe), který vybírá popelnice, aby si nějak vydělali na živobytí. Clare to pak nemá jednoduché, stydí se a šikana jí taky nepomáhá.

 Jejda, stalo se něco zlého.

Jednoho dne ale otec najde v popelnici zajímavou hrací skříňku, která má na sobě čínské znaky. Ani jeden z nich neví, k čemu skříňka slouží, ale vezmou si ji domu, protože je pěkná. A ona sem tam prostě začne hrát. A když začne hrát, Clare se splní nějaké její přání. Jenže každé přání má svou cenu. Snímek se snaží navázat na „Nezvratný osud“, ale k tomu mu chybí pořádné gore.

 Ryan Phillippe jako mladý otec.

Příběh filmu „Wish Upon“ není vyloženě špatný, ale problém je jeho tempo. Je takové unylé a přiznám se, že jednotlivé smrti, které zde jsou, mě nedokázaly ani na chvíli vytrhnout. Prostě film o tom, jak se školačce plní její přání, než jistí, že za každé splněné přání platí. Chybí tomu atmosféra, chybí tomu napětí, celkově je to podáno příliš zbaběle a popravdě místy i dost nudně. Přitom z toho nápadu se dalo vytěžit o dost víc.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (vrazi)


Přidat komentář