Wrecker (2015)

5%
Pořádný kanadský propadák.

Wrecker

Kanada, 2015, 83 minut

 

Režie: Micheal Bafaro

Scénář: Micheal Bafaro a Evan Tylor

Hrají:

Anna Hutchison (Emily)

Andrea Whitburn (Leslie)

Jennifer Koenig (Servírka)

Don Knodel (Muž v jídelně)

 

Docela jsem se těšil, protože podobné filmy, kdy se horor odehrává za jízdy na silnici, mám rád. Je to díky snímku „Duel“, který je podle mě jedním z nejlepších Spielbergových filmů, jaké kdy natočil. Jenže už po několika málo minutách snímku „Wrecker“ jsem věděl, že tohle není něco, na co bych se chtěl skutečně koukat. Tohle je film, který bych po těch několika málo minutách nejraději vypnul.

 Hodně se jezdí autem.

V první řadě je to dáno tím, že jediná změna právě oproti zmiňovanému snímku „Duel“, je skutečnost, že v hlavní roli jsou tu dvě žerny, které se Mustangem vydávají na cestu. Je celkem jedno kam, ale aby měly o čem kecat, tak to má spojitost s tím, že se s někým chtějí vidět a podle všeho tam jedna z nich chce i nějakého Dicka. Nebo Ricka? Po pár minutách už je ani nechcete poslouchat.

 Volá se jen na začátku.

Po jisté době dojde k tomu, že se setkají s náklaďákem, který odtahuje nepojízdné vozy. Jen tak ho minou, v pohodě, jenže on se jim pořád nějakým způsobem vrací do cesty. A začíná být agresivnější, což se na ženách projevuje tím, že se s nich stávají naprosto šílené krávy, které neměly nikdy dostat řidičák a octnout se na silnici. Jejich chování je naprosto vycucané z prstu a většina scén mi přišla prostě hloupých.

 tohle nebude pohodička, jazz.

Většina filmu je nelogická a postavy se prostě nechovají tak, jak očekáváte. Ale nejen to, ony dělají takové podivné kroky, které prostě bijí do očí jako naprosté kraviny. A tak se vlastně šílenec za volantem náklaďáku jeví jako nejpříčetnější z celé trojice. A to se ještě tvůrci pokusili o nějaký ten mindfuck v závěru, ale to už je opravdu jen k pláči a nemá smysl ani tak dlouho u filmu vydržet.

 Jde po nich.

„Wrecker“ není ani náhodou snímek, který navazuje na kvalitu filmů jako „Duel“ nebo třeba „Roadgames“ z roku 1981. Tohle jsou filmy, které stojí za vidění, ale film „Wrecker“ prostě ne. Postavy jsou tak protivné, že jim přejete, aby je ten náklaďák převálcoval, a přejete si, aby se tak stalo co nejdřív. K velké škodě se tak nestane a vy musíte sledovat jednu debilní scénu za druhou.

 

Hodnocení: 5 %

Hororové filmy (survival)


Přidat komentář