Yoga Hosers (2016)

35%
Kevin Smith střílí poslední dobou dost vedle.

Yoga Hosers

USA, 2016, 88 minut

 

Režie: Kevin Smith

Scénář: Kevin Smith

Hrají:

Lily-Rose Depp (Colleen Collette)

Harley Quinn Smith (Colleen McKenzie)

Adam Brody (Ichabod)

Ashley Greene ('Peg Mom)

 

Kevin Smith si řekl, že natočí kanadskou hororovou trilogii a s filmem „Yoga Hosers“ se k nám dostal druhý díl. Tím prvním byl snímek „Mroží muž“, který jsem osobně nehodnotil nijak moc dobře, ale ve srovnání s filmem „Yoga Hosers“ se ještě jedná o film, který je možné nazvat hororem, filmem s atmosférou a skvělými drsnými proměnami. Nemluvě o zajímavých hereckých výkonech.

 Depp tu je prostě za debila.

„Yoga Hosers“ je vedle toho – a také vedle jiných filmů – prostě ptákovina. Kevin Smith si řekl, že jeho dcera a dcera jeho kamaráda Johnnyho Deppa už jsou dost staré na to, aby si zahrály hlavní postavy v jeho filmu, a tak jim dal prostor blbnout, předvést se a ukázat nějaké svoje silné stránky, jako jsou třeba hudební nadání, anebo v případě Lily-Rose Depp i francouzština jako druhý rodný jazyk.

 Bez telefonů to nejde.

Asi nemá smysl ani moc zdůrazňovat to, že obě se povedly a obě jsou fyzicky zajímavé. I na jejich hezké ksichtíky film docela hraje, protože jsou zabírány poměrně často. Ony dvě jsou centrem tohoto filmu, který je o tom, že i v Kanadě existovalo za druhé světové války nacistické hnutí, které nějakým způsobem přetrvalo až do současnosti a hrozí, že se vrátí silnější a šílenější.

 V podstatě nejlepší momenty.

Celý snímek „Yoga Hosers“ je koncipován jako crazy komedie, která v sobě má nějaké základní prvky, hororu, ale opravdu jen základní a opravdu jen trochu lehce, protože primárně jde pořád o to, aby se herci bavili. Nutně to neznamená, že se s nimi bude bavit i divák. Může se na vás přenést pozitivní energie, kterou herci vyzařují, ale netvrdím, že se tak skutečně stane.

 Jojo, Kevin Smith...

Mám Kevina Smithe rád a líbí se mi jeho smysl pro humor, stejně jako se mi líbí i některé vtipy, které jsou použity v „Yoga Hosers“. Hlasový herec je tu naprosto výtečný a skutečně mě pobavil. Jinak je tohle ale praštěná slátanina, která je jen reklamou na duo Smith-Depp, v tomhle případě ale samozřejmě myslím dcerušky, protože oba jejich otcové jsou v tomhle filmu strašní a jejich postavy tragické.

 

Hodnocení: 35 %

Hororové filmy (béčka, vrazi, komedie)


Přidat komentář