Za zdí (2008)

20%
Co je za zdí? No, spíš nic.

Za zdí

Behind the Wall

USA, Kanada, 2008, 94 minut

 

Režie: Paul Schneider

Scénář: Micheal Bafaro a Anna Singer

Hrají:

Lindy Booth (Katelyn Parks)

Lawrence Dane (Otec Hendry)

James Thomas (Drew Cabot)

Andy Jones (Ray Sanders)

 

Když jsem si film „Za zdí“ pustil, říkal jsem si, jestli jsem se náhodou nespletl a omylem nepustil nějakou romanci, která by seděla na stanici Hallmark nebo nějakou podobnou. Po kontrole jsem se ale přesvědčil o tom, že se skutečně dívám na snímek „Za zdí“, který by měl být hororem. Jen ten začátek tomu tolik nenasvědčoval. A popravdě nejen začátek, on tomu nenasvědčoval ani celý průběh.

 Tehdy ještě šťastná rodinka.

„Za zdí“ začíná tak, že se hlavní hrdinka Katelyn Parks (Lindy Booth) vrací do svého rodného města, kde dvacet let nebyla. Tady potká nějaké svoje staré známé, možná i dětskou lásku, do toho je zde nějaká investice, která není pro město nutně prospěšná. Prostě to od začátku vypadá na to, že se dívka vrátila ke své minulosti, zamiluje se a všechno napraví. V tom duchu je snímek opravdu veden.

 Shledání po letech?

Brzy se dovídáme, co vlastně bylo příčinou toho, že Katelyn z města odešla. A vlastně i toho, proč se do města vrátila. Někdo ji zde potřebuje, a to proto, aby se zabránilo investici. Odkrývá se skutečnost, že Katelyn byla svědkem toho, jak zemřela její matka. Otec, strážce majáku, byl z vraždy obviněn, uvězněn a nakonec se ve vězení zbláznil a také zde zemřel. Pravda ale zůstala skryta.

 Lesní momentka.

Smyslem snímku „Za zdí“ je odkrýt skutečnost, kdo byl opravdu vrahem. Hledání pravdy bývá zajímavé, protože může překvapit. Bohužel v podání snímku „Za zdí“ je tohle docela nuda. Je to dáno nejen tím, že snímek vlastně nemá čím překvapit, protože jede v hodně jetých kolejích, ale také proto, že zde není ani pořádný pokus o atmosféru, což je na tom asi nejhorší.

 Tohle nebude nic pěkného.

Snímek „Za zdí“ je hodně unavující svou provinčností a skutečností, že je to tak špatně zahráno a natočeno. Nejsou zde momenty, které by vás dovedly chytnout. Vykreslování postav by se hodilo spíše pro romantický film, než pro film hororový, kde vlastně ani není jedna pořádná scéna, která by vás dovedla alespoň trochu vylekat nebo způsobit zachvění vzadu na krku. Rádoby hororová nuda.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (duchové, vrazi)


Přidat komentář