Zjevení zla (2014)

15%
Na tohle se ani nekoukejte.

Zjevení zla

The Appearing

USA, 2014, 92 minut

 

Režie: Daric Gates

Scénář: Daric Gates a Matthew J. Ryan

Hrají:

Will Wallace (Michael)

Dean Cain (Dr. Shaw)

Don Swayze (Šerif Hendricks)

Quinton Aaron (Kenneth)

 

Jsou filmy, které se sem tam snaží o trochu té originality v naději, že právě to je to, co diváky zaujme. Chtějí přinést alespoň trochu nový pohled na nějaký žánr nebo na nějaké téma. A pak jsou filmy, které na tohle naprosto kašlou a jedou v tak zajetých kolejích, až se divíte, že do toho vlaku ještě někdo nastoupí. Asi je logické, že film „Zjevení zla“ patří spíše do druhé kategorie.

 Pan doktor býval Supermanem.

Už začátek příběhu není moc originální, ale tak je to jen východisko, z toho se dá ještě něco vykřesat. Takže máme tu Michaela, který je policistou, jenž se musí se ženou přestěhovat, aby se jejich život trochu změnil. Došlo totiž k události, která znamenala nenávratnou změnu. Ano, samozřejmě se jedná o tragickou smrt v rodině. Jenže jestli si mysleli, že v novém bydlišti najdou klid, mýlili se.

 Hodně se tady povídá.

Nová adresa je samozřejmě na zapadlém maloměstě, kde Michael pokračuje ve své policejní práci ovšem s tím, že si uvědomuje problémy, které městečko má. Skoro to vypadá, že tady řádí nějaké temné sily, které mají za následek, že tu mladí lidé mluví latinsky, což se od venkovských balíků moc nečeká. Mimochodem je to hlavní vodítko k tomu, aby začal Michael uvažovat o tom, že tu není něco OK.

 A kosti praskají.

A tak si procházíte celkem standardním filmem, který nakonec není o ničem jiném, než o vymítání, navíc je třeba přiznat, že ten otec, který má vymítat, je skutečně snad nejhorší figurkou, kterou jsem v téhle souvislosti viděl. Ten by nevymýtil ani pařez, natož pak nějakého démona. A ne, není to proto, že je to černoch, jen proto, že je to v tomhle filmu naprosto zbytečná postava.

 Oční by to nespravil.

Snímek „Zjevení zla“ tak nepřináší naprosto vůbec nic a tváří se jen jako podprůměrný vymítačský horor, kterým také nakonec je. Jediná děsivá scéna je zde ve chvíli, kdy někdo zpívá, a vy nevíte, kdo to je. Ta latina opravdu nezachrání všechno a říct, že je to mrtvý jazyk, vám zrovna husí kůži nenažene. No, pochybuji, že se Daric Gates bude dál živit natáčením hororů.

 

Hodnocení: 15 %

Hororové filmy (béčka, satan)


Přidat komentář