Zombie Hunter (2013)

40%
Když už je tohle snímek o lovci zombie, tak je jasné, že to bude nějaký cool týpek.

Zombie Hunter

USA, 2013, 93 minut

 

Režie: K. King

Scénář: K. King a Kurt Knight

Hrají:

Martin Copping (Hunter)

Danny Trejo (Jesús)

Clare Niederpruem (Alison)

Terry Guthrie (Jerry)

 

Abych řekl, že se mi tenhle snímek nelíbil, to bych byl naprostý pokrytec. V hlavní roli je zde samotář, který se musí přizpůsobit novým podmínkám – dostává se do společnosti skupiny dalších lidí. Ten styl a celá zápletka jsou jiné než můj román „Mrtví kráčí po zemi“, ale přesto se jedná o podobné východisko. Svět po zombie apokalypse, v hlavní roli drsňák, který si myslí, že ten jeho způsob je nejlepší.

A zase ten Trejo.

Prostě mě fascinuje ta představa vlka samotáře v zombie světě. S tím se nedá nic dělat. Proto mě také snímek „Zombie Hunter“ celkem zajímal a proto mě také úplně nezklamal. Samozřejmě, je to klasické macho béčko, kde je všechno malinko – i malinko víc – přitažené za vlasy. Víc než o sociální kritiku zde jde v první řadě o zábavu a o to, aby se divák celou hodinu a půl nenudil. To nakonec vede k tomu, že je film trochu stylizovaný v rodriguezovském stylu, čemuž přispívá i přítomnost Dannyho Treja.

Sexy. Škoda, že takový není i film.

Trochu mi vadí, že se tenhle snímek vydal cestou absurdního a nudného humoru, protože si myslím, že k zombie patří i vážné momenty, ale těch máme plno v „The Walking Dead“. Trochu víc se odvázat, to nikdy neuškodí. No dobře, někdy to trochu uškodit může, jako v tomhle případě, kdy najednou máte pocit, že jen sledujete hloupé scénky, které na sebe moc nenavazují a to, co se v nich stane, je spíše dílem náhody. „Zombie Hunter“ se pořád snažit něčím překvapovat, až se z toho vytrácí smysl.

Méně sexy.

O co vlastně jde? Tak ta zápletka není komplikovaná. Světem se prohání lovec, má krásné černé auto ve stylu seriálů z 80. let a kromě toho, že určitě skvěle řídí, také parádně zabíjí. Než dostane kulku. Ze samotáře se rychle stává člen skupiny, které nejde o nic jiného než o přežití. A také o to, která z dam nejvíce vystaví svoje přednosti. Zas ale ne tolik, aby bylo vidět všechno. Tenhle film je překvapivě silně impotentní, což popírá sexy look filmových plakátů.

Drsňák s divnými vlasy.

Vážně je mi trochu líto, že se šlo cestou bezhlavé srandy, kde se postavy snažily až moc hláškovat. Výsledek je prostě jen průměrná akční řežba, kde jsou celkem dobré efekty, bohužel místy je poznat, že s těmi digitálními triky to vždycky není snadné. Vyznívají opět velmi uměle. No, ale té staré klasické školy už je dneska málo, když má každý druhý počítač. Ano, film se mi námětem zamlouvá, ale to zpracování je prostě slabé.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (zombie, béčka, vrazi)


Přidat komentář